Vīrietis ar atrastu kredītkarti mēģina nopirkt telefonu; policija viņu aiztur

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Telefons; ilustratīvs foto.
Telefons; ilustratīvs foto. Foto: Valsts policija

23. martā Valsts policija saņēma zvanu no kāda Rīgas centra veikala pārdevējas, kura ziņoja par vīrieti, kurš cenšas norēķināties par mobilo telefonu ar svešu kredītkarti.

Ienācis veikalā, vīrietis bija izteicis vēlmi iegādāties mobilo telefonu. Pārdevēja parādījusi vairākus mobilos telefonus, no kuriem vīrietis izvēlējies vienu, kas maksā apmēram 130 eiro. Taču pēc pārdevējas lūguma ievadīt kredītkartes PIN kodu, lai norēķinātos par pirkumu, vīrietis atbildēja, ka “nezina, ko tas nozīmē”. Veikala darbiniece pamanīja, ka uz kredītkartes ir kādas sievietes vārds, tāpēc, rodoties aizdomām, ka vīrietis nelikumīgi mēģina izmantot svešu kredītkarti, izsauca Valsts policiju.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas Latgales iecirkņa policisti, kuri aizturēja vīrieti un nogādāja policijas iecirknī.

Aizturētais policistiem paskaidroja, ka kredītkarti atradis uz ielas un nolēmis ar to norēķināties par mobilo telefonu. Aizturētais ir dzimis 1982. gadā un jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem.

Policisti šobrīd meklē kredītkartes īpašnieci, taču jau tagad zināms, ka viņa nav Latvijas valstspiederīgā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 193. panta – par sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizdomās turētajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Valsts policija atkārtoti atgādina iedzīvotājiem – ja tiek atrasti kādai citai personai piederoši dokumenti, maksāšanas līdzekļi vai citas mantas, par to nekavējoties jāziņo policijai, nogādājot tās tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu