Luī Garels un Letisija Kastā atkal kopā jaunā romantiskā drāmā

Filmai balva par labāko scenāriju
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
“Uzticīgais” (L'homme fidèle, 2018)
“Uzticīgais” (L'homme fidèle, 2018) Foto: publicitātes

Dzīvē laulātie draugi – aktieris un režisors Luī Garels un bijusī supermodele, tagad aktrise Letisija Kastā – tēlo pāri romantiskā drāmā, kuras darbība risinās Parīzē. No 29. marta kinoteātris “Splendid Palace” sāk demonstrēt aizkustinošo traģikomēdiju “Uzticīgais” (L'homme fidèle, 2018), kas Sansebastjanas starptautiskajā kinofestivālā izpelnījusies balvu par labāko scenāriju. 

Filmas režisors, scenārija līdzautors un galvenās lomas tēlotājs ir mūsdienu Francijas sekssimbols un viens no populārākajiem aktieriem Luī Garels.   

Filma ir stāsts par jaunu vīrieti Abelu (lomu tēlo L. Garels), kuru iemīļotā Marianna (Letisija Kastā) pamet viņa labākā drauga Pola dēļ. Abels un Marianna atkal tiekas Pola bērēs, un kaisle uzliesmo ar jaunu spēku. Tomēr viņu attiecībās iejaucas Pola jaunākā māsa Eva (šo lomu spoži tēlo Džonija Depa un Vanesas Paradī 19 gadus vecā meita Lilī Roza Depa)...

Savas otrās mākslas filmas scenāriju Luī Garels sacerējis kopā ar leģendāro franču rakstnieku un dramaturgu Žanu Klodu Karjēru, kurš 2015. gada “Oskara” ceremonijā saņēmis Kinoakadēmijas Goda balvu. Luī Garels kopš agras jaunības sapņojis par sadarbību ar Karjēru. “Būtu lieliski kopā ar viņu izdomāt tādas filmas sižetu, kurai pat nav vajadzīgi producenti. Tā kā esmu francūzis, es vēlējos uzņemt filmu par vīrieti un sievieti. Mēs ar Žanu Klodu kļuvām par labu tandēmu – viņam ir 87, man 35 gadi, es esmu sentimentāls un dievinu melodrāmas, bet viņš tās necieš,” režisors teicis intervijā “Cineuropa”.

Mariannas lomu L. Garels piedāvājis paša sievai Letisijai Kastā – pāris salaulājies 2017. gadā. Dzīvesbiedri rūpīgi sargā savu privāto dzīvi un reti kopā dodas uz publiskiem pasākumiem. Viņi ļoti piesardzīgi ķērušies pie kopīgā projekta, bažīdamies, vai darbs neietekmēs viņu attiecības. Bijušās supermodeles Letisijas Kastā bailes izgaisušas, tiklīdz viņa spērusi kāju uzņemšanas laukumā. “Luī ir mans vīrs, režisors, turklāt bija partneris filmā. Man bija bažas, ka varu visas trīs personas sajaukt vienā. Tikai pēc filmas uzņemšanas apjautu, ka tas bija aplam. Ir tik jauki filmēties kopā ar mīļoto!” aktrise paudusi.

Luī Garels filmā nav vienīgā slavenas kinoģimenes atvase (viņa tēvs ir režisors un rakstnieks Filips Garels – franču kino leģenda). Jaunā aktrise un modele Lilī Roza Depa – pazīstamo aktieru Džonija Depa un Vanesas Paradī meita – pašlaik drošu soli laužas iekšā kino un modes pasaulē. 19 gadu vecumā burvīgā meitene jau paguvusi pagozēties uz visu galveno glancēto žurnālu vākiem, kļūt par nu jau nelaiķa “Chanel” modes nama direktora Karla Lāgerfelda mūzu un “Chanel” aromāta Eau N5 jaunās versijas seju – gluži tāpat kā savulaik viņas māte Vanesa Paradī.

Traģikomēdijā “Uzticīgais” Lilī Roza Depa tēlo Pola jaunāko māsu Evu, kura kopš bērnības iemīlējusies Abelā. Jau pieaugusī meitene nolemj atņemt Mariannai mīļoto. Lilī Roza Depa raksturo savu varoni šādi:

“Jauna sieviete, kura cenšas piepildīt sapni.”

Par spīti skandāla gaisotnei, kas pēdējos gados saistīta ar viņas tēva vārdu, Lilī Roza kino iet savu ceļu un turas pa gabalu no dzeltenās preses, nedodot iemeslu skandalozām publikācijām. 

Filmas “Uzticīgais” reklāmkadri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu