Gundega Skudriņa un Ieva Bondare atklāj pavasarīga galda klāšanas noslēpumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Stockmann publicitātes attēli

Līdz ar pavasara iestāšanos siltums, gaišums un krāsas ienāk arī mājas vidē. Uzņemot viesus vai kopīgi ieturot maltītes ar ģimeni, svarīgs ir ne tikai tas, ko liek galdā, bet arī kā tas ir noformēts un dekorēts un kādas sajūtas raisa. Tādēļ universālveikals Stockmann aicināja iedvesmojošas un radošas, sabiedrībā pazīstamas personības dalīties savos ieteikumos par pavasarīga galda klāšanu, atklājot un demonstrējot šīs sezonas tendences Stockmann mājas preču nodaļā.

Ziedi, dzeltens un dzīvesprieks mājas noformējumā

Pasākumu rīkotāja, dekoratore un TV šovu vadītāja Gundega Skudriņa pauž prieku par pavasara sezonas atnākšanu: “Šis ir visīstākais laiks arī mājas noformējumā ienākt puķēm, krāsām un dzīvespriekam! Pēc garās, nogurdinošās ziemas tā vien gribas dzeltenu, rozā un puķes, ka traks var palikt!” viņa smejas.

“Tāds skaistums!” Gundega jūsmo par traukiem ar taureņiem un koši dzeltenām krūzītēm ar ziedu rakstiem. Šogad veikalu plauktos ir redzami puķu un lapiņu motīvi pat uz vienkāršiem galda piederumiem. “Līdz ar šādu trauku iekļaušanu galda klājumā varu izbaudīt puķu un pavasara noskaņu, sataustot, apčubinot un pat sasmaržojot. Ziedi traukos, tekstilā, gultā un vāzēs! Galvenais atrast katrai sievietei piestāvošo, īsto un piemēroto.

Čaļi, neslinkojam! Klājam pusdienu, vakariņu galdus, pasniedzam kafiju gultā vai vedam piknikā. Visām viena recepte nederēs, bet attieksme un rūpes gan!”

viņa smejoties piebilst.

Izvēloties lietas telpu noformējumam, Gundega izvērtē, vai to varēs izmantot plašākā spektrā. “Glāze var kalpot kā dzēriena trauks, vāze, scenogrāfijas objekts vai pildīt dekoratīvu funkciju.” Gundega sliecas izvēlēties dabisku materiālu, kā stikls, koks, lins, kas ir gan moderni, gan rada omulīgu sajūtu, kā arī ļoti pieņemami latviešu mentalitātei un nepiesārņo dabu.

Foto: Facebook/Gundega Skudriņa

Krāsu mīlestība un ilgas pēc ziediem pat vannas istabā

Māksliniece un trīs bērnu mamma Ieva Bondare, stāsta, ka labas pašsajūtas nosacījums viņai ir tīra, sakārtota un skaistā vidē.

“Uzklāt skaistu galdautu, uzlikt salvetes, saskaņot ar gadalaikiem un svētkiem – tas man liek justies labi, un es ticu, ka ģimenes tradīcijas un ieradumus pārmantos arī mani bērni.”

Ieva kā māksliniece mīl krāsas un faktūras, un pat nelielas detaļas un pārmaiņas, viņasprāt, veido skaistāku vidi – jauna vāze vai trauks, svaigi ziedi vai augs. “Tie, kuri mani labi pazīst, zina, ka man ļoti patīk skaisti trauki - tā ir gluži kā viena no manām vājībām!”

Galda klājumu Ieva veido ar holandiešu zīmola Pip Studio traukiem un neslēpj gandarījumu par šo izvēli: “Laikam jau pēc ziemas esmu tik ļoti sailgojusies pēc krāsainiem ziediem, ka mana izvēle šoreiz bija krāsaini un dzīvespriecīgi trauki!” Kā viņa novēroja: “Lielajās bļodās, manuprāt, pareizā vietā uzgleznoti ziedi, jo bieži šīm lielajām bļodām gleznojumi ir ārpusē un tos grūti saskatīt, kad trauki ir novietoti uz galda!"

Ilgstpējīga dizaina karstākā tendence šobrīd ir izvēlēties lietas, kuras nepieviļ un uzticami kalpo gadiem ilgi, un tam piekrīt arī Ieva:

“Rūpējoties par mājas iekārtojumu un domājot par ilgtspēju, izvēlos dabīga materiāla gultas veļu, galdautus un dvieļus. Ilgtermiņā augstāka cena atmaksājas, nepārmaksājot par to pašu preci vairākas reizes.”

Foto: Facebook/Ieva Bondare
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu