Austrālija piedraud sociālo tīklu vadītājiem ar cietumu, ja gana ātri nedzēsīs ekstrēmistisku saturu (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Austrālijas premjerministrs Skots Morisons
Austrālijas premjerministrs Skots Morisons Foto: AFP/SCANPIX

Austrālija otrdien brīdināja lielos sociālo tīklu uzņēmumus, ka to vadītājiem var draudēt cietumsods, ja no viņu platformām netiks pietiekami ātri dzēsts ekstrēms saturs.

Ņemot vērā neseno Jaunzēlandes slaktiņu pieredzi, Kanbera apsver jaunu likumu pieņemšanu, bet premjerministrs Skots Morisons otrdien tikās ar vairāku tīmekļa uzņēmumu, arī "Facebook", "Twitter" un "Google", pārstāvjiem, lai runātu par plāniem nepieļaut, ka teroristi šīs platformas izmanto kā ieročus.

Sociālo mediju platformas "spēj piegādāt reklāmu pussekundes laikā", pirms sanāksmes premjers sacīja žurnālistiem.

"Tiem būtu jāspēj dzēst šāda veida teroristu materiālus un cita veida ļoti bīstamus materiālus šādā pašā laika sprīdī, kā arī jāspēj likt lietā savas spēcīgās jaudas īstajiem izaicinājumiem, lai garantētu austrāliešu drošību," viņš piebilda.

Austrālijas pilsonis, labējais ekstrēmists Brentons Tarants 15. martā sarīkoja apšaudes divās mošejās Jaunzēlandē, nogalinot 50 cilvēkus. Uzbrukumu viņš filmēja un pārraidīja sociālajā tīklā "Facebook".

"Facebook" ziņoja, ka tiešraide no Kraistčērčas, kur notika uzbrukums, skatīta mazāk kā 200 reižu, bet "Facebook" nācās dzēst 1,5 miljonus video, kad ziņas par uzbrukumu izplatījās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu