"Putina pavāra" uzņēmums saņem licenci darbam ar vīrusiem un ģenētiski modificētiem organismiem (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par “Putina pavāru” dēvētā Krievijas uzņēmēja Jevgeņija Prigožina kontrolētais ēdināšanas kombināts “Konkord” saņēmis licenci infekcijas slimību izraisītāju un ģenētiski modificētu mikroorganismu un vīrusu pētniecības veikšanai, ziņo Krievijas medijs “MBH Media”.

Kā liecina “MBH Media” rīcībā esoša informācija, licence attiecas uz pētījumiem ar trešās un ceturtās potenciālās bīstamības pakāpes organismiem.

Licenci pētnieciskā darba veikšanai “Konkord” esot saņēmis jau 2018.gada 13.novembrī.

“MBH Media” arī atgādina, ka saistībā ar uzņēmumu “Konkord” šā gada februārī tika ierosināta krimināllieta par drošības standartiem neatbilstošu pakalpojumu sniegšanu.

Krimināllieta ierosināta pēc tam, ka vairākos bērnudārzos Maskavā, kur bērnus ēdina “Konkord”, tika reģistrēti dizentērijas uzliesmojumi.

“Konkord” pārstāvji solīja veikt visaptverošu iekšējo izmeklēšanu.

Jevgeņijs Prigožins kā pārtikas nozarē strādājošs uzņēmējs iepriekš ļoti bieži apkalpoja dažādus pasākumus ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina līdzdalību. Tāpēc Krievijas mediji Prigožinu sāka dēvēt par “Putina pavāru”.

Prigožina bizness gan ietver ne tikai ēdināšanu, bet arī ēdiena piegādi Krievijas armijai un skolām, kā arī celtniecību.

Putina pavāra vārds tiek saistīts arī daudz ko citu - ar “troļļu fabrikām”, iejaukšanos ASV vēlēšanās, privāto militāro kompāniju “Vagner”, kā arī derīgo izrakteņu ieguvi un citām aktivitātēm Āfrikā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu