Aušvicas memoriāls lūdz apmeklētājus beigt balansēt uz vilciena sliedēm (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sliedes, kas ved uz Aušvicu.
Sliedes, kas ved uz Aušvicu. Foto: Reuters/ScanPix

Aušvicas koncentrācijas nometnes paliekās izveidotā memoriālā muzeja pārstāvji lūguši savus apmeklētājus beigt balansēt un taisīt “selfijus” uz memoriāla sliedēm, jo tā tiek izrādīta necieņa holokausta upuriem. Tiesa, daudzi apmeklētāji par šo lūgumu ir sašutuši, sakot, ka cieņu un sēras var izrādīt dažādos veidos.

Aušvicas koncentrācijas nometnē holokausta laikā tika iznīcināti vairāk nekā 1,1 miljons cilvēku. Šajā teritorijā izveidotais memoriālais muzejs pašlaik galvenokārt piesaista apmeklētājus, kas prot izrādīt cieņu upuru piemiņai, tomēr pastāv daži izņēmumi, kuriem svarīgāka ir reputācija sociālajos tīklos.

Kā vēstīts izdevumā “The Jerusalem Post”, ievērojams skaits muzeja apmeklētāju mēdz balansēt un fotografēties uz vilciena sliedēm, kas ievijas memoriālā. Zināms, ka Otrā pasaules kara laikā pa šīm sliedēm nometnē tika nogādāti neskaitāmi holokausta upuri.

Šie cilvēki savas uzņemtās fotogrāfijas turklāt mēdz publicēt sociālajos medijos. Šāda rīcība piesaistīja Aušvicas memoriālā muzeja Twitter konta uzmanību, kurā tika izvietots lūgums muzeja apmeklētājiem piekopt cieņpilnākas nodarbes.

“Atceraties, ka jūs atrodaties vietā, kur tika nogalināti vairāk nekā viens miljons cilvēku. Ir labākas vietas, kur mācīties balansēt, par vietu, kas simbolizē simtiem tūkstošu cilvēku ceļu nāvē,” rakstīts muzeja Twitter kontā.

2018. gadā Aušvicas memoriālajā muzejā tika reģistrēti 2,15 miljoni apmeklētāju, kas ir par 50 tūkstošiem vairāk nekā iepriekšējā gadā. Lai arī lielākā daļa apmeklētāju izrāda cieņu pret holokausta upuriem un vietu, kur tie gāja bojā, ne visi piekrīt, ka balansēšana uz sliedēm ir necienīga rīcība.

“Es Aušvicā biju kopā ar bērniem. Mana māte pārdzīvoja holokaustu, kamēr lielākā daļa no viņas ģimenes tika nogalināti. Manuprāt, šis ieraksts ir bezjēdzīgs un kontrolējošs. Dažreiz vajag lietas uztvert mierīgāk. Beidziet cilvēkiem uzspiest savu cieņas izpratni,” raksta kāds Twitter lietotājs.

Savukārt cits lietotājs piebilst: “Cilvēkam dažreiz vajag ieturēt distanci no šausmām, kas tur notika.”

Protams, lielākā daļa cilvēku piekrīt muzeja pārstāvjiem par to, ka šī vieta nav labākā “selfiju” taisīšanai.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu