Gobērs labojis NBA rekordu, veicot vienā sezonā visvairāk "slam dunk"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rūdijs Gobērs
Rūdijs Gobērs Foto: AP/Scanpix

Jūtas "Jazz" komandas centra pozīcijas spēlētājs francūzis Rūdijs Gobērs labojis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rekordu, vienā sezonā izdarot visvairāk bumbas triecienu grozā no augšas jeb "slam dunk", vēsta ESPN.

"Jazz" komanda pirmdien savā laukumā ar rezultātu 125:92 pārspēja Fīniksas "Suns".

Šajā mačā uzvarētāju labā Gobērs guva 27 punktus (divpunktu metieni 9/11, soda metieni 9/11), izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un bloķēja 2 pretinieku metienus.

Otrajā ceturtdaļā pēc Donovana Mičela piespēles Gobērs trieca bumbu grozā no augšas šosezon jau 270. reizi, labojot NBA rekoru.

Līdz šim rekords piederēja Dvaitam Hovardam, kurš 2007./2008. gada sezonā veica 269 "slam dunk".

Tiesa, šāda statistika tiek apkopota tikai kopš 1997./98. gada sezonas.

Aizvadītajā spēlē Gobērs vēl vairākas reizes trieca bumbu grozā no augšas, tādējādi viņš NBA rekordu noformējis līdz 275 "dankiem".

Līdz ar to Gobērs šosezon 74 mačos guvis 550 punktus ar sekmīgiem "slam dunk". Vidēji mačā viņš bumbu triec grozā no augšas 3,7 reizes.

Viņam tuvākais sekotājs ir grieķis Jannis Adetokunbo (Milvoki "Bucks"), kurš šosezon bumbu grozā no augšas triecis 262 reizes.

"Es vairs nesteidzos, kā to darīju agrāk. Mani komandas biedri paveic lielisku darbu, lai mani laukumā atrastu. Es labāk spēju pabeigt uzbrukumus un nopelnīt pretiniekiem piezīmes, tāpēc tas dod komandas biedriem pārliecību man piespēlēt bumbu," sacīja Gobērs.

Pašlaik 26 gadus vecais Gobērs šosezon 74 mačos vidēji spēlē guvis 15,6 punktus, izcīnījis 12,9 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,2 pretinieku metienus.

Metienus no spēles Gobērs šosezon realizējis ar 66,6% precizitāti, kas ir līgas labākais rādītājs.

Gobērts pērn tika atzīts par NBA pagājušās sezonas labāko aizsardzības spēlētāju. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu