Linkaits: Sabiedriskā transporta dotēšanai šogad būs jāprasa līdzekļi no neparedzētiem gadījumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits Foto: Valsts kanceleja

Satiksmes ministrijai sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai šogad no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nāksies prasīt papildu 13-15 miljonus eiro, otrdien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Šā gada budžeta Satiksmes ministrijai sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai ir atvēlēti 86,5 miljoni eiro.

"Skaidrs, ka šis finansējums nesegs visas saistības pret pārvadātājiem, tāpēc 13 līdz 15 miljonus eiro nāksies prasīt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem," teica Linkaits.

2018.gadā Satiksmes ministrijai sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai bija atvēlēti 85,5 miljoni eiro, bet vēl 25,3 miljoni eiro tika atvēlēti no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Līdz ar to kopējais finansējums bija 110,8 miljoni eiro.

Savukārt 2017.gadā budžetā atvēlētais finansējums bija 100,3 miljoni, bet no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem bija atvēlēti 18,4 miljoni eiro, kopējam finansējumam sasniedzot 118,7 miljonus eiro.

Linkaits deputātiem norādīja, ka pērn jau ir sākta reģionālās nozīmes autobusu maršrutu tīkla optimizācija - atvērti trīs maršruti un 908 reisi, bet slēgti 10 maršruti un 1007 reisi. Gada laikā ar izmaiņām maršrutos autobusu nobraukumu izdevies samazināt par 725 100 kilometriem.

Satiksmes ministrs arī atzīmēja, ka 2019.gadā tiks turpināts darbs pie maršrutu tīkla pārskatīšanas, lai samazinātu nobraukto kilometru skaitu autobusu maršrutos, izveidotu vairāk ekspresvilcienu maršrutu, salāgotu reģionālos maršrutus ar skolēnu maršrutiem, attīstītu transporta pēc pieprasījumu pakalpojumus, izstrādātu komercpakalpojumu maršrutu principus un noteiktu autoostu kategorijas pēc sniedzamo pakalpojumu un reisu apmēra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu