Hermanis kopā ar Barišņikovu strādā pie jauna iestudējuma "Baltais helikopters"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Režisors Alvis Hermanis kopā ar Mihailu Barišņikovu Jaunajā Rīgas teātrī strādā pie jauniestudējuma ar nosaukumu "Baltais helikopters", kas pirmizrādi piedzīvos 21. novembrī, informē teātra pārstāve Inga Liepiņa.

Izrādes sižets balstīts patiesos notikumos un stāsta par Katoļu baznīcas pāvesta Benedikta XVI noslēpumaino atkāpšanos no amata. Benedikts XVI jeb Jozefs Racingers ir pirmais pāvests, kurš pēdējo 600 gadu laikā pameta savu amatu dzīves laikā.

"Astoņi gadi, kurus Racingers pavadīja pāvesta krēslā (no 2005. līdz 2013. gadam), sakrita ar visiem tiem jaunajiem izaicinājumiem un jautājumiem, ar kuriem mūsu civilizācija tika konfrontēta 21. gadsimta sākumā un atbildes uz kuriem joprojām nav atrastas," teikts izrādes aprakstā.

Racingera lomu atveidos Barišņikovs, pāvesta sekretāru atveidos Kaspars Znotiņš, bet Māsas Tabianas lomā iejutīsies aktrise Guna Zariņa. Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Kristīne Jurjāne.

Izrādē skanēs itāļu, angļu, poļu, latīņu un citas valodas ar simultāno tulkojumu.

Foto: Ieskats Hermaņa iestudējumā «Brodskis/Barišņikovs».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu