Idejas, kā iegūt nevainojamu komfortu guļamistabā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Neatkarīgi no tā, kāda ir sapņu guļamistaba – tā var būt īpaši moderna, ar košām sienām, vai arī tajā ir ieviests skandināvu askētisms, pastāv vairākas nianses, kas spēj guļamistabu padarīt komfortablu. Britu izdevuma “House Beautiful” dizaina eksperte Naomi Klīvere atklāj, ka ērtas un patīkamas guļamistabas atslēga nav tikai ērta gulta.

Patīkamai staigāšanai

Guļamistaba ir viena no tām telpām, kurā mājinieki visbiežāk pastaigājas basām kājām. Pēdās ir vairāk kā 7000 nervu galu, kas precīzi uztver grīdas tekstūru un temperatūru. Lai pārvietošanās guļamistabā būtu ērta un patīkama, izklāj pie gultas paklāju, kas būs mīksts un silts pamats kājām. Guļamistabā optimāla izvēle būs paklāja grīdas segums, taču, ja vēlies koka vai parketa grīdu, izvēlies nelielus paklājus pie skapja un gultas.

Foto: Unsplash

Mainies līdz ar gadalaikiem

Tik vienkārši – nomaini gultas pārvalku un iegūsti pilnīgi citu guļamistabas izskatu. Eksperimentē ar gultasveļu – izvēlies dažādas krāsas, tekstūras, audumus un pieskaņo tos attiecīgajai sezonai, piemēram, ziemā klāj biezus un baltus pārvalkus, bet vasarā izvēlies ko košāku un izteiksmīgāku, bet vienlaikus - vieglāku.

Foto: Unsplash

Ielaid gaismu

Guļamistabā gaisma ir vitāli nozīmīgs elements dienas laikā, bet vakarā ielas vai mēness gaisma var būt traucēklis kvalitatīvam miegam. Izvēlies gaišus un caurspīdīgus dienas aizkarus, bet vakaros logus aizsedz ar bieziem vienkrāsainiem aizkariem. Bez aizkariem īpaša nozīme ir pašiem logiem – tie radīs patīkamāku gaisotni, ja būs tīri. Nelielam elegances pieskārienam papildini guļamistabas iekārtojumu ar lielākiem spoguļiem, kas atstaros gaismu un padarīs telpu gaišāku un plašāku.

Foto: Unsplash

Krāso ar pārliecību

Sienas krāsas ir ārkārtīgi subjektīva izvēle, it īpaši tādās telpās kā guļamistaba. Pašu izvēlētā krāsu gamma un to pozicionējums norādīs uz guļamistabas īpašnieku personību un gaumi. Tomēr, pirms krāso telpu, ņem vērā izgaismojumu. Ja guļamistaba ir novietota ziemeļu pusē un saules gaisma tajā iespīd reti, šādai telpai izvēlies siltos toņus, piemēram, sarkano, oranžo vai dzelteno – tie radīs vismaz psiholoģiski siltākas sajūtas. Savukārt telpām, kuras atrodas dienvidu pusē, vislabāk piestāvēs vēsie toņi, piemēram, zili, pelēcīgi un zaļi. Šie toņi neitralizēs saules gaismu. Tāpat mūsdienu dizaina pasaulē ir pieļaujams guļamistabas sienas ieturēt ļoti tumšos toņos, kas nebūt nenozīmē, ka telpa kļūs drēgna; tieši pretēji – tā būs pat silta un mājīga.

Foto: Unsplash

Plāno mantu uzglabāšanu

Mūsdienu komerciālisma laikmetā plaša mantu glabātuve ir atslēga uz laimīgu un kārtīgu mājokli. Šobrīd samazinās vidējās dzīvokļu platības, bet preču skaits veikalos pieaug. Izmanto katru brīvo stūri mantu glabāšanai, piemēram, ja vēlies guļamistabā ielikt atpūtas krēslu, izvēlies tādu zvilni, kam apakšējo daļu var transformēt par mantu glabātuvi. Tāpat lūko pēc daudzfunkcionālām mēbelēm, kurām viena no funkcijām ir tieši mantu glabāšana. Šādā veidā telpa nebūs pārkrauta ar mantām, bet vienlaikus tā būs tīra un estētiski patīkama.

Foto: Unsplash
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu