Ķīnā cenzē Fredija Merkūrija homoseksualitāti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Bohēmista rapsodija"
"Bohēmista rapsodija" Foto: publicitātes

Biogrāfiskā filma "Bohemian Rhapsody" ("Bohēmista rapsodija") par britu rokgrupas "Queen" solistu Frediju Merkūriju Ķīnā izrādīta saīsinātā versijā, no tās cenzējot epizodes, kurās skarta mūziķa homoseksualitāte, vēsta raidorganizācija BBC.

Filmai Ķīnā noteikts ierobežots izrādīšanas režīms, turklāt tās garums sarucis par četrām minūtēm.

Kinoskatītāji šādu versiju uztvēruši ar neizpratni, bet sociālajos tīklos lietotāji atzinuši, ka, iztrūkstot svarīgām epizodēm, nav spējuši saprast svarīgus filmas sižeta pavērsienus.

Tiesa gan, vairāki sociālo tīklu lietotāji, kā arī geju un lesbiešu tiesību aktīvisti norādījuši, ka pats filmas izrādīšanas fakts Ķīnā ir īsta uzvara, ņemot vērā, ka šādas filmas reti nonāk līdz Ķīnas skatītājiem.

Februārī Ķīnas straumēšanas uzņēmums "Mango TV" "Oskaru" ceremonijas translācijas gaitā koriģēja Remi Maleka runu, kurš saņēma godalgu par Merkūrija lomas atveidošanu.

Maleks ceremonijā sacīja, ka viņa atveidotais varonis bijis homoseksuāls vīrietis, savukārt tulkojumā ķīniešu valodā Merkūrijs bija pārtapis par "īpašas grupas pārstāvi".

Kategorijā «Labākais aktieris» balvu ieguva Ramijs Maleks (Rami Malek) par veikumu filmā "Bohēmista rapsodija" ("Bohemian Rhapsody") Рами Малек
Kategorijā «Labākais aktieris» balvu ieguva Ramijs Maleks (Rami Malek) par veikumu filmā "Bohēmista rapsodija" ("Bohemian Rhapsody") Рами Малек Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu