Kalnietes e-grāmata "Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos" iznāk spāņu valodā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete
Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes dokumentālais stāsts “Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos” iznācis spāņu valodā kā e-grāmata "Con zapatos de fiesta... en las nieves de Siberia", informē Ģirts Salmgriezis, ETP grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks.

Tulkojums iepazīstinās spāniski runājošo pasaules daļu ar maz zināmo Latvijas vēsturi un komunistiskā režīma noziegumiem.

"Es ceru, ka manas ģimenes traģiskais stāsts palīdzēs saprast “proletariāta diktatūras” vai jebkuras citas diktatūras bīstamību un postu, kas apdraud nevainīgus cilvēkus valstī, kur likuma vietā valda patvaļa. Pārsteidzoši, ka 21. gadsimtā atkal rodas sekotāji komunisma utopiskajam idejām. Pēc vispiesardzīgākajiem aprēķiniem, komunisma upuru skaits pasaulē pārsniedz 94 miljonus. Ja katru upuri pieminētu ar klusuma minūti, tad klusums ilgtu vairāk nekā 179 gadus," 

uzsver autore.

Sandras Kalnietes grāmata “Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos” ir viens no visvairāk tulkotajiem latviešu mūsdienu literatūras darbiem, tas jau iznācis franču, čehu, itāļu, vācu, zviedru, flāmu, angļu, somu, albāņu, arābu, japāņu un krievu valodā.

2001. gadā izdotā grāmata “Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos” ir dokumentāls stāsts par autores vecāku un vecvecāku – Dreifeldu un Kalniešu ģimenes locekļu traģiskajiem likteņiem izsūtījumā Sibīrijas gulaga nometnēs un nometinājumā. Šo ļoti personīgo stāstu par tēva un mātes necilvēcīgajām ciešanām Sibīrijā autore veiksmīgi ir sasaistījusi ar svarīgākajiem tā laika Eiropas vēstures un politikas notikumiem, pārliecinoši atklājot, kā nekontrolētas varas gaiteņos pieņemtie lēmumi sakropļo veselu tautu dzīvi uz paaudžu paaudzēm.

E-grāmatu Jāņa Kleinberga tulkojumā un Marias Maestro teksta redakcijā ar Eiropas Parlamenta ETP grupas atbalstu izdevusi "Publicētava". Tā būs pieejama visās lielākajās pasaules grāmatu krātuvēs - "Amazon", "Apple Books", "Google Play Books", "Kobo" un " Barnes & Noble", kā arī daudzos mazākos veikalos un bibliotēkās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu