Rebenoks: Saveljevai un Maliginai nepieder neviena "Olainfarm" akcija (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Farmācijas kompānija AS "Olainfarm".
Farmācijas kompānija AS "Olainfarm". Foto: Lita Krone/LETA

Zāļu ražotāja "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks apšauba Annas Emīlijas Maliginas aizbildnes Signes Balderes-Sildedzes un Nikas Saveļjevas tiesības lūgt sasaukt kompānijas akcionāru ārkārtas sapulci, taču abas akcionāres uzskata, ka tā ir viltus informācijas izplatīšana.

Rebenoks aģentūrai LETA sacīja, ka pirms ikvienas akcionāru sapulces no biržas depozitārija tiek pieprasīta informācija ar akcionāru sarakstu. Tādējādi viņa rīcībā esot vairāki dokumenti, tostarp akcionāru saraksti, kas datēti 2018. gada 31. decembrī un 2019. gada 11. martā, kuri liecinot, ka Saveļjevai un Maliginai nepiederot neviena akcija.

Pēc Rebenoka paustā, tas liekot apšaubīt viņu šogad 8. janvārī izteikto lūgumu par akcionāru ārkārtas sapulces sasaukšanu. "Tas nozīmē, ka janvārī, kad viņas lūdza sasaukt sapulci, viņām akcijas nepiederēja. Faktiski viņas ir maldinājušas uzņēmumu un sabiedrību, kā arī nepamatoti nomelno uzņēmumu un tā vadību, jo patiesībā viņas ir nekas," teica Rebenoks.

Viņš piebilda, ka pagājušā gada 22. novembra akcionāru sapulcei sagatavotajos dokumentos Baldere-Sildedze un Saveļjeva bija akcionāru sarakstā, līdz ar to "Olainfarm" valdei nebija pamata prasīt atkārtotu izziņu no depozitārija, taču kāpēc šobrīd situācija ir mainījusies, viņš nezinot. Rebenoks atzīmēja, ka situācija ir neskaidra un uzņēmuma juristi vērtēs notikušo.

"Es saprotu, ka šī sapulce sasaukta pilnīgi nepamatoti, jo tiesiska pamata sapulces sasaukšanai nebija," atzīmēja Rebenoks.

Arī "Olainfarm" pārstāve Dana Hasana aģentūrai LETA apstiprināja, ka atbilstoši uzņēmuma rīcībā esošajai informācijai, kas pieprasīta no depozitārija, 2018. gada 31. decembrī "Olainfarm" akcionāru sarakstā nav nedz Maliginas, nedz Balderes-Sildedzes.

Tikmēr Baldere-Sildedze un Saveljevas advokāts Haralds Velmers aģentūrai LETA Rebenoka pausto nosauca par viltus informāciju, jo viņām joprojām piederot uzņēmuma akcijas.

Baldere-Sildedze kompānijas padomes priekšsēdētāja pausto nodēvēja par muļķībām. Viņa arī atzina, ka šādas informācijas izplatīšana viņu satrauc, tāpēc viņa vērsīsies "Nasdaq Riga".

Vienlaikus Baldere-Sildedze piebilda, ka Rebenokam nav tiesību izplatīt šādu informāciju.

Tāpat Velmers aģentūrai LETA sacīja, ka Saveļjeva joprojām ir uzņēmuma akcionāre. Advokāts izteica bažas, ka uzņēmums veido augsni, lai nepieļautu akcionāru sapulces notikšanu, kas liek domāt par "neveselīgiem signāliem" no uzņēmuma puses.

Gan Baldere-Sildedze, gan Velmers norādīja, ka tagad jāsagaida depozitārija dati ar akcionāru sarakstu 22.martā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Olainfarm" akcionāri ārkārtas sapulcē 1.aprīlī plāno lemt par izmaiņām padomes sastāvā - akcionāru ārkārtas sapulces darba kārtībā iekļauti jautājumi par padomes vēlēšanām, par atlīdzības noteikšanu padomes locekļiem, kā arī par revīzijas komitejas atsaukšanu, jaunas revīzijas komitejas ievēlēšanu un atlīdzības noteikšanu revīzijas komitejas locekļiem.

Patlaban "Olainfarm" padomē strādā Rebenoks, Mārtiņš Krieķis, Daina Sirlaka un 2017.gada decembrī mirušā "Olainfarm" bijušā īpašnieka Valērija Maligina vecākā meita Irina Maligina.

Minētā akcionāru ārkārtas sapulce sasaukta, pamatojoties uz 8.janvārī saņemto Maligina jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas aizbildnes Balderes-Sildedzes un Maligina meitas Saveļjevas pieprasījumu.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu