Austrijas vieglatlētiem sola lielas naudas balvas par medaļām Tokijas Olimpiādē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vieglatlētika (ilustratīvs attēls)
Vieglatlētika (ilustratīvs attēls) Foto: AFP/LETA

Austrijas Vieglatlētikas federācija (OeLV) piešķirs iespaidīgas prēmijas, ja šīs valsts atlētiem izdosies tikt pie medaļām nākamā gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Austrija ir pazīstama kā ziemas sporta veidu lielvalsts, bet Vasaras Olimpiādē tai nav tik labi sekmējies, it sevišķi vieglatlētikā. Pēdējo reizi austrieši šajā sporta veidā pie medaļām tika 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs.

Tas mudinājis vietējo vieglatlētikas federāciju veikt būtiskas izmaiņas prēmēšanas sistēmā - par zeltu Tokijas Olimpiādē austriešu sportistam tiks iespaidīgi 205 000 eiro. Savukārt par sudrabu pienāksies 100 000 eiro prēmija, bet par bronzu - 50 000 eiro.

Šīs ir iespaidīgas summas, ņemot vērā, ka Austrijas Olimpiskā komiteja par zeltu Olimpiādē piešķir 17 000 eiro, kamēr par sudrabu un bronzu tie ir attiecīgi 13 000 un 11 000 eiro.

"Austrijas sportam ir nepieciešami varoņi, bet tai pat laikā viņiem ir jāspēj arī kaut kas nopelnīt," pauda OeLV prezidents Helmuts Baudiss.

Vieglatlētikas federācija parūpējusies par dāsnām prēmijām arī šī gada pasaules čempionātā - zelts tiks atalgots ar 75 000 eiro, sudrabs ar 50 000 eiro, bet bronza ar 25 000 eiro.

Dānijas sportisti olimpisko spēļu pastāvēšanas vēsturē vieglatlētikā izcīnījuši vienu zeltu, divus sudrabus un četras bronzas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu