Uzbrukums Ziemeļkorejas vēstniecībai Madridē: atbildību uzņemas korejiešu disidenti (1)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ziemeļkorejas vēstniecība Madridē
Ziemeļkorejas vēstniecība Madridē Foto: AP/Scanpix

Disidentu organizācija, kuras mērķis ir gāzt Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, trešdien uzņēmusies atbildību par februārī notikušo uzbrukumu Ziemeļkorejas vēstniecībai Madridē.

Čhollima civilās aizsardzības organizācija pirmo reizi plašāku mediju uzmanību piesaistīja 2017.gadā, evakuējot no Makao Ziemeļkorejas diktatora brāļadēlu, kura dzīvībai draudēja briesmas.

Organizācija savā mājaslapā paziņojusi, ka incidents Ziemeļkorejas vēstniecībā Spānijā nebija uzbrukums un viņi tikuši uzaicināti tur ierasties. Organizācija arī apgalvo, ka šajā lietā iesaistītas valdības.

Jau ziņots, ka 22.februārī grupa bruņotu cilvēku iebruka vēstniecībā, nodarot vieglus miesas bojājumus darbiniekiem un nolaupot datorus un dokumentus.

Incidents notika piecas dienas pirms Ziemeļkorejas un ASV samita, kuru apmeklēja arī Ziemeļkorejas bijušais vēstnieks Spānijā Kims Hjokčhols.

Spānijas tiesa otrdien paziņoja, ka līderis bruņotajai bandai, kas iebruka vēstniecībā, vēlāk piedāvājis nozagto informāciju ASV Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB), bet Spānijas laikraksts "El Pais" iepriekš šomēnes ziņoja, ka vismaz divi no uzbrucējiem ir saistīti ar ASV Centrālo izlūkošanas pārvaldi (CIP).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu