"Vingruma" Elīna: svarīgākais nav zaudēto kilogramu skaits, bet gan tieši tauku masas samazināšana

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vingruma klubs

Sestā nedēļa ir paskrējusi nemanot, un līdz ar to Vingruma Maratons ir jau pusē. Iknedēļas TRX treniņā ar Inesi saprotu, ka varu izdarīt krietni vairāk nekā pirmajās nodarbībās. Tomēr ir kur augt, īpaši stiprinot roku, plecu un muguras muskulatūru. Tieši tāpēc savas pirmdienas nevaru iedomāties bez TRX treniņa, jo ķermeņa augšdaļa vingrojumos tiek noslogota visu laiku.

Otrdien atkal tiekos ar treneri Elīnu, lai varētu pati iemācīties teipot kreiso potīti. Visu cītīgi pierakstu, safotografēju visas pareizās kājas pozīcijas katrā solī, tomēr pilnīgas pārliecības, ka kinezioloģisko teipu pati varēšu uzlikt pareizi, vēl trūkst. Elīna brīdina, ka tik jūtams efekts kā pirmajā reizē vairs nebūs.

Pirmo reizi bija muskuļu šoks un tika iedarbināti un nostiprināti ikdienai pavisam nepierasti muskuļi, bet šoreiz ķermenis jau zinās, kā pielāgoties. Un tā tiešām arī ir. Visas nedēļas garumā jūtu, ka pie pareizas stājas un gaitas ir jāpiedomā jau mazāk, muskuļi atceras, ko darīt.

Foto: Vingruma klubs

Līdz nedēļas pēdējam treniņam svētdienā esmu jau pavisam aizmirsusi, ka kreisā kāja ir aplīmēta. Kaut kur zemapziņā vēl joprojām gaidu, ka pēc intensīvākas treniņu dienas potīte varētu sāpēt.

Tāpēc kā pārsteigums nāk apziņa, ka gan pirmdien bez teipa atbalsta, gan svētdien, kad teips ir atkal vietā, jūtos ļoti labi! Svētdien pirms treniņa velosipēda vietā izvēlos skrejceliņu, kas pierāda, ka progress ir- varu gan palielināt ātrumu, gan izturēt ilgāk bez diskomforta.

Foto: Vingruma klubs

Vislielākais piedzīvojums šonedēļ tomēr bija kaloriju skaitīšana. Galvu arvien jauc piektās nedēļas svēršanās rezultāti, kur gudrie svari rādija, ka zaudēju muskuļu masu. Lai arī rādītāji šobrīd drīzāk norāda tikai uz zaudētā liekā šķidruma daudzumu, ir nedaudz bail, ka kaut ko daru nepareizi.

Otrdien mani pārņem mežonīgs izsalkums un visu dienu gribas ēst, lai arī ēdu tikpat, cik vienmēr. Normunds ieteica primāri pievērst uzmanību tieši produktu kaloritātei, tomēr pastiprināti sāku piedomāt, cik daudz proteīna, ogļhidrātu un tauku dienā uzņemu. Tas, protams, nozīmē vairāk produktu svēršanas, kaloriiju skaitīšanas un uzmanīgāku produktu izvēli.

Iet kā karuselī, un saprotu, ka jāēd vairāk olbaltumvielām bagāti produkti, lai izvairītos no muskuļu masas zuduma. Ir nedaudz bail, ko rādīs Normunda svari, jo svarīgākais nav tomēr kopējais zaudēto kilogramu skaits, bet gan tieši tauku masas samazināšana, ja vēlos rezultātus saglabāt ilgtermiņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu