"Vingruma" Dāvis: muskuļi aug atpūšoties starp treniņiem, nevis treniņa laikā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vingruma klubs

Šo nedēļu iesāku ar kārtīgu gastronomisku ceļojumu uz Londonu. Kopumā četras dienas pārsvarā pavadītas restorānos un kafejnīcās, baudot visdažādākos ēdienus un dzērienus. Izcili iesākta nedēļa, tomēr laikam neliela grēkošana Vingruma maratona ietvaros. Atceros, kā treneris Normunds stāstīja, ka muskuļi aug, atpūšoties starp treniņiem, nevis treniņa laikā, tāpēc šīs dienas uztvēru kā muskuļu audzēšanas dienas 😊

Pēdējās nedēļās bija diezgan pierasts jau pie tā, ka muskuļi visu laiku ir tādi jutīgi, ik pa laikam kāds no tiem sāk nedaudz raustīties bez iemesla un enerģijas uzplūdi ir tādi viļņveidīgi. Izlaižot treniņus un atpūšoties kopumā laikam piecas dienas, liekās, ka ir papildu spēks ieplūdis ķermenī un prātā, un laiks doties atpakaļ uz Vingruma klubu glābt to, kas sastrādāts nedēļas sākumā.

Treniņš aizvadīts kā ierasts – iesildīšanās ar 15 minūšu skrējienu, 15 minūtes stiepšanās, trīs apļi cauri trenažieriem un soļošana, atsildot muskuļus. Liekas, viss rit pārāk mierīgi.

Nākamais treniņš man ir sestdienā, un, kā ierasts, sāku ar skriešanu, bet šoreiz tik labi skrējās, ka nolēmu paskriet nedaudz ilgāk un beigās nokāpu no celiņa pēc vairāk nekā stundas ar noskrietiem 10 km. Tagad jutos tiešām labi. Pēc tam vēl kārtīga stiepšanās un arī svari nav par smagu. Kopumā noņēmos pa zāli nedaudz virs divām stundām un laimīgs devos mājās. Iekāpjot auto, gan jutu, ka spēki ir izsmelti un stūre tāda smaga, tomēr tā ir ļoti patīkama sajūta. Kā arī likās, ka nedēļas sākums ir kompensēts. Braucot mājās, sapratu, ka Vingruma maratons ir jau pusē. Pirmā puse bija ļoti laba, bet vairāk tāda taustīšanās un mācīšanās, un iesildīšanās priekš sportiskas ikdienas. Apņemos nākamo pusi taisīt tādu jaudīgāku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu