Riteņbraucējs Liepiņš ar uzvaru sāk velobraucienu Itālijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lrf.lv

Latvijas šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no profesionālās kontinentālās komandas "WB Aqua Protect Veranclassic" trešdien Itālijā izcīnīja uzvaru "Settimana Internazionale Coppi e Bartali" velobrauciena (UCI kat.2.1) atklāšanas posmā.

(Papildināts viss teksts.)

Trešdienas pirmajās sacensībās dalībniekiem bija jāveic 98 kilometrus gara distance, bet Liepiņš uzvaru izcīnīja sprinta finišā. Noslēgumā viņam izdevās apsteigt itāļus Rikardo Stakioto ("Giotti Victoria - Palomar") un Manuelu Beleti ("Androni Giocattoli - Sidermec").

Liepiņam šis bija pirmais panākums šosezon.

Par uzvaru šajā etapā Liepiņš saņēma arī 14 Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) pasaules ranga punktus.

Trešdienas sacensību laikā dalībniekiem trīs reizes bija jāveic viens stāvs un pagarš kāpums, kurā lielā grupa sadalījās. Ņemot vērā, ka distance nebija no garākajām, peletons lielu vaļu atrāvieniem nedeva. Kāpumos lielā grupa kļuvi skaitliski mazāka, tomēr labā pozīcijā atradās Liepiņš, kura labā aktīvi strādāja visa Briseles komanda.

Uzvarētāja liktenis izšķīrās lielās grupas finiša spurtā. Izcilu sniegumu pēdējos metros demonstrēja dobelnieks Liepiņš, kurš konkurentiem neatstāja nekādas cerības.

Savukārt "Amore&Vita-Prodir" vienības braucējs Viesturs Lukševics arī bija lielajā grupā, ierindodamies 107.pozīcijā, kamēr viņa komandas biedrs Serģis uzvarētājam zaudēja sešas minūtes un 13 sekundes, ieņemot 165.vietu starp 170 konkurentiem.

Trešdien turpat notika vēl arī komandu brauciens, kurā 13,3 kilometru distancē uzvarēja "Mitchelton-Scott", kas finišēja pēc 14 minūtēm un 17 sekundēm.

"WB Aqua Protect Veranclassic" bija devītā, zaudējot 35 sekundes, bet "Amore&Vita-Prodir" ieņēma 23.pozīciju, būdama vienu minūti un 20 sekundes lēnāka.

Līdz ar to kopvērtējumā pēc pirmās dienas vadībā ir "Mitchelton-Scott" vienības riteņbraucējs Roberts Stenerds, bet Liepiņš viņam zaudē 29 sekundes, kas latvietim dod 30.vietu. Tikmēr Lukševics atpaliek vienu minūti un 20 sekundes, ierindodamies 120.vietā, bet Serģis ir septiņas minūtes un 55 sekundes lēnāks, ieņemot 165.pozīciju.

Velobraucienā iecerēti kopumā pieci posmi, sacensībām noslēdzoties svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu