Deputāti noraida ierosinājumu par 22 000 eiro piešķiršanu "Bezvests.lv" pazudušo personu meklēšanai (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bezvests.lv

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, vērtējot priekšlikumus šā gada budžetam, noraidīja ierosinājumu par 22 324 eiro piešķiršanu biedrībai "Bezvests.lv", lai atbalstītu pazudušo personu meklēšanas pasākumus.

Organizācijas pārstāve skaidroja, ka līdzekļi nepieciešami aprīkojumam un kinologu apmācībai, kā arī uzsvēra, ka biedrība nesaņem atlīdzību par meklēšanas darbiem. Sabiedrības pieprasījums pēc biedrības atbalsta ir pieaudzis, un biedrība pašlaik nespējot sniegt palīdzību tik lielā apmērā, kādā tā tiek lūgta.

Deputāte Ļubova Švecova (S) pauda, ka organizācija ir iemantojusi sabiedrības uzticību, tāpēc šāds ierosinājums būtu atbalstāms. Parlamentārietis Gatis Eglītis (JKP) norādīja, ka trešdien šajā formātā deputāti nevar dalīt naudu, bet būtu jāmeklē citas iespējas sniegt atbalstu.

Komisijas vairākums ierosinājumu noraidīja, un viena no priekšlikuma iesniedzējam Jūlija Stepaņenko to nosauca par cūcību. Savukārt Budžeta komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars (AP) mudinājis viņu respektēt kolēģu viedokli, skaidrojot par Sabiedrības integrācijas fonda atbalsta programmām, kur var pieteikties finansējuma saņemšanai.

Vēlāk Bondars informēja komisiju, ka šo situāciju pārrunājis ar aizsardzības ministru Arti Pabriku (AP). Komisijas priekšsēdētājs skaidroja, ka jautājums par organizācijai nepieciešamo dronu varētu tikt atrisināts sadarbībā ar Aizsardzības ministriju.

Kā ziņots, galīgajā lasījumā Saeimā budžetu un saistītos likumprojektus paredzēts izskatīt nākamnedēļ, 3.aprīlī.

Politiķi jau iepriekš pauda, ka šis ir tehniskais budžets un priekšlikumi, kas prasa papildu izdevumus, atbalstu negūs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu