Lietuvā ieradušies divi migranti no Vācijas aktīvistu kuģa

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvā ieradušies divi migranti, kurus janvārī Vidusjūrā uzņēma Vācijas aktīvistu kuģis "Sea Watch 3", paziņojis Lietuvas Migrācijas departaments.

Viens no migrantiem ir Senegālas pilsonis, bet otrs - Gvinejas-Bisavas pilsonis. Viņi ieradās Lietuvā no Itālijas, kur bija izmitināti bēgļu centrā.

Nīderlandē reģistrētais kuģis "Sea Watch 3" 19.janvārī pie Lībijas krastiem uzņēma 47 migrantus, bet kuģim gandrīz divas nedēļas tika liegts piestāt ostās.

Kuģim tika atļauts piestāt Sicīlijā tikai pēc tam, kad Vācija, Francija, Luksemburga, Portugāle, Rumānija un Malta bija piekritušas uzņemt nelegālos imigrantus, kas atradās uz kuģa.

Arī Lietuva janvāra beigās paziņoja, ka pieņems līdz pieciem migrantiem no "Sea Watch 3". Tagad kļuvis zināms, ka Lietuva gatavojas uzņemt kopumā četrus cilvēkus.

Lietuvas Migrācijas departaments norādīja, ka migranti pirms ierašanās Lietuvā ir pārbaudīti no drošības viedokļa un tiks izmitināti Ārvalstnieku reģistrācijas centrā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu