Lielbritānijas valdība diplomātam iegādājas €14 miljonu vērtu dzīvokli (3)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 50unp.com

Lielbritānijas valdība augsta ranga diplomātam, kuram uzdota tirdzniecības darījumu slēgšana pēc "Brexit", iegādājusies 15,9 miljonus dolāru (14,1 miljonus eiro) vērtu luksusa dzīvokli Ņujorkā, netālu no ANO galvenās mītnes, ziņo "The Guardian".

574 kvadrātmetrus plašais dzīvoklis aizņem visu 38. stāvu greznā dzīvojamajā ēkā Apvienoto Nāciju laukumā 50. Tā ir Entonija Filipsona - britu tirdzniecības komisāra Ziemeļamerikā un ģenerālkonsula Ņujorkā - oficiālā rezidence, kuras iegādei apstiprinājumu deva Apvienotās Karalistes ārlietu sekretārs Džeremijs Hants.

42 stāvu ēka ir slavenā britu arhitekta Normana Fostera darbs. Tur savulaik mitinājusies arī kādreizējā ASV vēstniece ANO Nikija Heilija.

Filipsona dzīvoklī ir piecas lielas guļamistabas un divas personāla guļamistabas. Tiesa gan, viens no trim dzīvoklī esošajiem istabas tipa skapjiem ir lielāks par abām personāla istabām kopā.

Galvenā guļamistaba ir 42 kvadrātmetrus plaša, neskaitot ar to savienoto vannas istabu. Vannas istabā atrodas franču marmora vanna, pa lielajiem logiem paveras skats uz Ņujorku. 

Dzīvojot līdzās ANO galvenajai mītnei, Filipsons varēs ērti rīkot pieņemšanas ar ietekmīgām personām no visas pasaules, cenšoties panākt labus starptautiskās tirdzniecības nosacījumus pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības (ES).

"The Guardian" rīcībā nonākušie Ņujorkas nekustamo īpašumu reģistra dati liecina, ka luksusa klases dzīvokli 15.martā iegādājies britu ārlietu sekretārs.

Britu valdības pārstāvis izdevumam norādīja, ka esot panākts "labākais iespējamais darījums" un ka dzīvoklis palīdzēšot sadarbībā ar "mūsu lielāko eksporta tirgu un tirdzniecības partneri".

Dzīvojamā māja pieder superbagātnieku Zekendorfu ģimenei un Ejalam Oferam - Monako dzīvojošam izraēliešu nekustamā īpašuma magnātam, kura personīgā bagātība lēsta ap 10,5 miljardiem dolāru.

Kataras valdība 2015.gadā par 45 miljoniem dolāru iegādājās četrus dzīvokļus Apvienoto Nāciju laukumā 50. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu