Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Ventspils iedzīvotāju, kurš jau vairākkārt sodīts par zādzībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Craig Robinson

Policija lūdz sākt kriminālvajāšanu pret 1988.gadā dzimušu Ventspils iedzīvotāju, kurš jau vairākkārt sodīts par zādzībām Latvijā un ārzemēs,  informē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Vīrietis, kurš vairākkārt ticis tiesāts citu valstu tiesās par zādzību izdarīšanu, vairākas reizes zadzis arī Ventspilī. Valsts policija uz aizdomu pamata par zādzību izdarīšanu, ir aizturējusi 1988.gadā dzimušu vīrieti, kuram tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Pašlaik izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Šā gada februāra beigās konstatēts, ka Ventspilī, kādā sporta centrā, iekļūstot vīriešu ģērbtuvē, no diviem aizslēgtiem skapīšiem tika nozagta nauda - no katra pa 30 eiro, kopumā zaglim gūstot 60 eiro. Savukārt marta sākumā konstatēts, ka Ventspilī, kādā veikalā, iekļūstot darbiniekiem paredzētajā telpā, no sievietes maka, kas atradās somiņā, tika nozagta nauda - 65 eiro. Turpat tika izdarīta vēl viena zādzība no maka, kas atradās somā - tika nozagti pieci eiro.

Saistībā ar notikušo, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta no glabātavas. Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts 1988.gadā dzimis vīrietis, pašlaik Ventspils iedzīvotājs, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Vīrietis, iepriekš dzīvodams Latvijā, pastrādāja noziegumus Ventspilī, bet, aizbraucot uz ārzemēm, turpināja savas noziedzīgās darbības tur, tāpēc ir vairākkārt tiesāts citu valstu tiesās par līdzīgu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Vīrietis savu vainu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā atzīst.

Vēl notiek izmeklēšana kriminālprocesā par februāra beigās notikušu zādzību Ventspilī, kur konstatēts, ka no garāžas nozagti instrumenti un motorzāģis, kā arī no automašīnas ir nozagta navigācijas iekārta, kopumā radot cietušajam materiālo zaudējumu 500 eiro apmērā.

Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Soda apmēru noteiks tiesa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu