Ziepniekkalna apkārtne lēnām pārvēršas par izgāztuvi (11)

Oskars Rekšņa
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Neskatoties uz dažādām akcijām, Lielo talku, atgādinājumiem, ka mēslot dabā nevar, bet atkritumi jānovieto tikai tam paredzētajās vietās, arvien atrodas ļaudis, kuriem vide acīmredzot ir vienaldzīga. Viena no vietām, kurā nonākot, šķiet, ka esi iekļuvis izgāztuvē, atrodas Ziepniekkalnā, Tīruma un Misas ielu tuvumā, vietā, kur atrodas mazdārziņi.

Šai apkaimē, kas pieder pašvaldībai, pussabrukušu dārza būdu ielenkumā gadiem stāv samesti dažādi atkritumi: pudeles, drēbes, sadzīves tehnika. Redzami būvgružu krāvumi un riepu kalni.

Tāpat tur atrodami vairāki tukši maisi ar dezinfekcijas šķidruma XP10 pudelēm, no kā tiek gatavoti nelegālie alkoholiskie dzērieni.

Vieglāk gan būtu uzskaitīt lietas, kuras tur nav atrodamas.

Uz vietas satikta jaunā māmiņa, kura bija devusies pastaigā, portālam TVNET atzina, ka šajā vietā dzīvojot trīs gadus un situācija nav mainījusies.

Viņa gan norādīja, ka pati nav redzējusi, ka kāds izgāztu atkritumus, un pauda cerību, ka pēc kāda laika kaut kas tiks darīts lietas labā un apkārtne tiks sakārtota.

Var redzēt, ka atkritumu kalni ik pa laikam tiek papildināti, bet uzkopšana nenotiek. Dažās dārza būdiņās, kuras, izskatās, tūlīt sabruks, mitinās arī cilvēki.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts vides dienestā TVNET noskaidroja, ka dienests par situāciju ir informēts, ziņa nodota arī pašvaldībai, kura esot apņēmusies teritoriju sakārtot.

"Atbildot uz jūsu jautājumiem, kuros izsakāt bažas par piesārņotu teritoriju Ziepniekkalnā, Kazdangas, Tīruma un Ozolciema ielu apkārtnē, informēju, ka Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija pārzina esošo situāciju minētajā apkārtnē. Teritorija ir Rīgas pašvaldības īpašumā," portālam TVNET norāda Teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas vecākā speciāliste Laura Apkalne.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

“Iedalīto finanšu līdzekļu ietvaros katru gadu vietām organizējam nelegāli izmestu sadzīves un būvniecības atkritumu (tai skaitā arī riepu) savākšanu un izvešanu. Ņemot vērā, ka atkritumi uzrodas no jauna, uz kopējā fona izskatās, ka nekas netiek darīts. Taču tā nav,” saka Apkalne.

Viņa norāda, ka situācijas risināšanai piesaistījuši Rīgas Pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbiniekus, kuri regulāri pārlūko pamesto mazdārziņu teritorijas Kazdangas, Tīruma un Ozolciema ielu apkārtni.

“Arī šogad plānojam sakopšanas darbus, tajā skaitā arī mazdārziņu teritorijā,” viņa piebilst.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis TVNET norādīja, ka pēdējā gada laikā vairākkārt no iedzīvotājiem saņemta informācija par piemēslotu teritoriju šajā apkaimē, taču pēdējo mēnešu laikā pie rokas nevienu piemēslotāju nav izdevies noķert. Pagājušajā gadā šajā apkaimē pat tika uzstādītas pārvietojamās videonovērošanas kameras, taču tās diemžēl nekādu rezultātu nedeva, jo tajā periodā, kad tās bija uzstādītas, pārkāpumi netika izdarīti.

Šīs vietas ir iekļautas arī policijas patrulēšanas maršrutos.

“Ja kāds iedzīvotājs redz, kā tiek izmesti atkritumi, aicinām par to nekavējoties ziņot policijai. Tāpat atgādinām, ka policijā var vērsties arī ar fotoattēliem vai videomateriāliem, kuros redzams pārkāpējs, ja iedzīvotājam gadās būt par aculiecinieku atkritumu izgāšanai,” saka Sadovskis.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sadovskis norāda, ka šāda veida sadarbība ar iedzīvotājiem regulāri tiek īstenota un visbiežāk tieši ar iedzīvotāju foto vai video izdodas saukt pārkāpējus pie atbildības.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu