Dānijas tieslietu ministrs: džihādistiem no Dānijas būtu labāk nomirt Sīrijā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ISIS kaujinieks Irākas ielās. Ilustratīvs attēls
ISIS kaujinieks Irākas ielās. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Dānijas tieslietu ministrs Sērens Pape Poulsens trešdien paziņoja, ka džihādistiem no Dānijas būtu labāk mirt kaujās Sīrijā, nevis atgriezties mājās.

"Ir labāk, ka viņi ir ieslodzīti šeit, nevis brīvi ceļo," parlamenta komitejā pavēstīja Poulsens, piebilstot, ka būtu vēlamāks, "ja viņi tur kristu kaujās".

Opozīcijā esošie sociāldemokrāti nosodīja ministra teikto. "Tie nav vārdi, kurus es būtu lietojusi," pavēstīja partijas preses pārstāve Trīne Bramsena.

Pēc džihādistu grupējuma "Islāma valsts" pēdējā bastiona krišanas Sīrijā pagājušajā nedēļas nogalē daudzas valdības saskārušās ar problēmu, ko darīt ar Sīrijā sagūstītajiem kaujiniekiem no viņu valstīm.

Atbilstoši varasiestāžu aplēsēm, kopš 2012.gada no Dānijas uz Sīriju un Irāku, lai tur pievienotos ekstrēmistu grupējumiem, devušies aptuveni 150 cilvēki.

Pēc Poulsena teiktā, agrākajā "Islāma valsts" teritorijā atrodas 40 džihādisti, kas saistīti ar Dāniju, no kuriem desmit atrodas gūstā.

Dānijas tiesas ir notiesājušas 13 cilvēkus, kas pievienojušies vai mēģinājuši pievienoties teroristiskai organizācijai, sacīja Poulsens. Deviņiem no notiesātajiem atņemta Dānijas pilsonība un viņi izraidīti no valsts.

Sīrijas kurdi svētdien brīdināja, ka viņu gūstā esošie ārvalstu džihādistu tūkstoši ir laika bumba, kuru starptautiskajai sabiedrībai ir nepieciešams steigšus neitralizēt.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu