"Kamergalerijā" Dzidras Ezergailes vakars

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dzidras Ezergailes darbu bukleti
Dzidras Ezergailes darbu bukleti Foto: publicitātes

29. martā plkst. 19 “Kamergalerija” (11. novembra krastmala 35, 5. stāvs, 81. telpa) izstādes “DZ. Gundega Evelone par Dzidru Ezergaili” ietvaros pasākumā par grafiķi Dzidru Ezergaili stāstīs māksliniece Gundega Evelone un mākslas vēsturniece Dace Kaprāne, informē biedrības “Grafikas kamera” valdes priekšsēdētāja Ieva Nagliņa.

Dzidra Ezergaile ir pagaidām salīdzinoši maz novērtēts dimants Latvijas grafikā. Viņas dzīvesgājuma un daiļrades pētniecībai savulaik pievērsusies mākslas vēsturniece Dace Kaprāne. Grafiķes daiļradi šobrīd aktualizē starpdisciplinārās mākslinieces un kuratores Gundegas Evelones izveidotā ekspozīcija “Kamergalerijā” izstādē “DZ. Gundega Evelone par Dzidru Ezergaili”.

Piektdien, 29. marta vakarā plkst. 19 sarunā par Dzidru Ezergaili likumsakarīgi piedalīsies Gundega Evelone un Dace Kaprāne. Viņas aicinās paskatīties uz Dzidras Ezergailes personību un daiļradi katra no sava skatu punkta, kā arī labprāt veidos sarunu ar pasākuma apmeklētājiem atbildot uz viņu jautājumiem un komentāriem.

Dzidra Ezergaile
Dzidra Ezergaile Foto: publicitātes

iepriekš ziņots, no 2. līdz 31. martam “Kamergalerijā”, kas ir grafikai veltīta izstāžu un pasākumu platforma, skatāma izstāde “DZ. Gundega Evelone par Dzidru Ezergaili”, kas veido radošu parafrāzi par Dzidras Ezergailes plašo mantojumu. Ekspozīcijas audio pavadījumu veidojusi apvienība “Sveicējs”.

Izstāde “DZ. Gundega Evelone par Dzidru Ezergaili” skatāma “Kamergalerijā” no 2019. gada 2. līdz 31. martam katru dienu no 12.00 līdz 19.00.

Izstādi organizē biedrība “Grafikas kamera”. Atbalsta Latvijas Mākslinieku savienība un SIA  “AH! OH!”.

Gundega Evelone
Gundega Evelone Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu