Klajā nāk Jeļenas Glazovas bilingvālā grāmata «Алчность/Alkatība»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jeļena Glazova
Jeļena Glazova Foto: publicitātes

Valtera Dakšas izdevniecība laidusi klajā Jeļenas Glazovas dzejoļu krājumu “Алчность/Alkatība”. Glazova atpazīstamību ir ieguvusi, nodarbojoties ar konceptuālo mūziku un mākslu. Viņa ir vairāku izstāžu autore, pastāvīgi uzstājas koncertos Latvijā un ārzemēs.

Krājumā “Алчность/Alkatība” iekļauti autores teksti, kas sarakstīti no 2014. līdz 2018. gadam. Šī ir autores trešā grāmata. Pirmais Glazovas dzejoļu krājums “Transfēri” (2013.g., biedrība “Orbīta”) tika nominēts Latvijas Literatūras gada balvai (LALIGABA), otrais krājums “Plasma” tika izdots angļu un igauņu valodā 2014.g. Igaunijā (izdevniecība “Paranoia”). Jeļenas Glazovas dzejoļi ir publicēti žurnālos “Vozduh”, “Nosorog”, “Oktjabrj”, interneta izdevumos “Punctum”, “TextOnly”, “Polutona”, “Orbītas” interneta vietnē, Soloneba.ru, Literratura.org utt.

Dzejoļus raksta pārsvarā krieviski, poētiskie teksti tika atdzejoti latviešu, angļu, somu, igauņu, zviedru, poļu, lietuviešu valodā. Jeļena ir festivāla "Dzejnieka asinis" (Rīga, 2014. - 2016.g.) dibinātāja, kuratore un organizatore, kā arī festivāla "Dzeja bez robežām" (Rīga, 2017. - 2019. g.) līdzdibinātāja un organizatore.

Jeļenas Glazovas dzejoļu krājums “Алчность/Alkatība”
Jeļenas Glazovas dzejoļu krājums “Алчность/Alkatība” Foto: publicitātes

Atdzejojumus latviešu lasītājiem sagatavojis Arvis Viguls. Šīs grāmatas dizainu izstrādājis un iemiesojis dizainers, “Zelta ābeles” grāmatu mākslas balvas “Gada mākslinieks 2017” ieguvējs Aleksejs Muraško.

Grāmatas prezentācija notiks 28. martā plkst. 20.00 grāmatnīcā “Bolderāja”, Avotu ielā 29. Grāmatas izdošanai par godu prezentācijā uzstāsies komponists Platons Buravickis duetā ar Jeļenu Glazovu, mākslinieki sniegs eksperimentālās skaņu mākslas performanci.

Jeļenas Glazovas krājums iznācis Valtera Dakšas izdevējdarbības programmas “Mūsdienu dzeja” ietvaros un nopērkams grāmatnīcās Jānis Roze, Bolderāja, NicePlace, Valters un Rapa. Nākamās šajā sērijā iznāks Rīgas dzejnieka Nikanora Štrihankas un Raudu dzejnieka Pētera Cedriņa grāmatas. Valtera Dakšas izdevniecībā ir jau iznākuši šādi dzejas krājumi: “Demon Condom”, “Аiz robežām”, “Iekavas un komentāri”, “Kā pārvarēt niezi galvaskausā” u.c. Grāmata iznākusi ar VKKF atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu