NEPLP par LTV valdes priekšsēdētāju izvēlējusies "Olainfarm" datu analītiķi (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Skats uz Latvijas televīzijas ēku Zaķusalā
Skats uz Latvijas televīzijas ēku Zaķusalā Foto: Zane Bitere / LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien lēma Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāja amatā iecelt Latvijas zāļu ražotāja "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu.

Savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču.

NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete uzsvēra, ka līdz ar jaunās valdes apstiprināšanu "sabiedriskajā televīzijā sākas jauni laiki". Pieņemot lēmumu, padome ņēma vērā pretendentu spēju un gribu savstarpēji sadarboties, kā arī izpratni par mediju vidi un sabiedriskajiem medijiem, uzsvēra Druviete.

Saskaņā ar Druvietes sacīto, Giels konkursa komisiju pārliecināja par savām vadības spējām, kompetenci un zināšanām, datu analītiku, spēju pieņemt lēmumus, kā arī par attīstības redzējumu. Savukārt Juhņēviča sevi pierādījusi ar spēju vadīt nacionālas nozīmes projektus, strādāt ar radošiem cilvēkiem. NEPLP guva pārliecību, ka viņa varēs nodrošināt kvalitatīvu saturu, sacīja Druviete.

"Jāsaka, ka kopumā tiek dots augsts uzticēšanās kredīts no NEPLP puses. Konkursa gaitā guvām pārliecību, ka pretendenti ir augsti motivēti, ar pašiniciatīvu. Padome uzticas jaunieceltajai valdei," uzsvēra Druviete.

Viņa pauda cerību, ka jaunā valde spēs ienest aktīvas pārmaiņas un attīstīt LTV un sabiedriskos medijus.

Jaunā valde amatā stāsies 15. aprīlī.

Balsojumā Giels saņēma četras no piecām balsīm. Pret viņa kandidatūru balsoja NEPLP locekle Gunta Līdaka, kura vēlējās šajā amatā redzēt Juhņēviču. Par Juhņēviču valdes locekļa amatā saņemtas piecas balsis.

NEPLP nebiedējot abu jauno valdes locekļu pieredzes mediju jomā trūkums. Druviete pauda, ka "konkursā vispirms tika vērtēta izpratne par mediju vidi, sabiedrisko mediju darbības pamatiem". "Primāra ir izpratne par mediju vidi. Jāatzīst, ka šiem cilvēkiem nav tiešas pieredzes ar medijiem, bet vienlaikus viņi spēja mūs pārliecināt par savām zināšanām par mediju vidi," teica Druviete.

Kopumā uz vakantajiem amatiem LTV valdē sākotnēji saņemti 36 pieteikumi, savukārt līdz konkursa pēdējai kārtai tika seši pretendenti:

Juhņēviča, Giels, SIA "GMI" projektu īpašnieks Gints Miķelsons, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa "MIX Media Group" mārketinga un reklāmas direktors Andris Māliņš, biznesa augstskolas "Turība" Juridiskās fakultātes Tiesību zinātņu katedras viesdocents Jānis Rušenieks un Latvijas Televīzijas pagaidu valdes locekle Vikija Valdmane-Rozenberga.

Uz abiem amatiem kandidēja trīs no sešiem pretendentiem - Juhņēviča, Māliņš un Rušenieks, savukārt Giels un Miķelsons kandidē uz valdes priekšsēdētāja amatu, bet Valdmane-Rozenberga kandidē uz valdes locekles amatu.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 28. decembrī NEPLP kā valsts kapitāldaļu turētāja vienbalsīgi nolēma izteikt neuzticību LTV valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim Sergejam Ņesterovam. NEPLP pārstāvji norādīja, ka LTV 2017. un 2018. gadā nav nodrošinājusi stratēģisku attīstības projektu plānošanu un uzraudzību noteiktajos termiņos un budžeta rāmjos, kas rada risku, ka nodokļu maksātāju līdzekļi netiek izlietoti iespējami efektīvi sabiedrības interesēs.

LTV valdē darbu turpina valdes loceklis finanšu jautājumos Ivars Priede.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu