Usiks atsakās no WBA čempiona jostas un cīņas ar Ļebedevu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/LETA

Absolūtais pasaules boksa čempions pirmajā smagajā svara kategorijā ukrainis Oleksandrs Usiks atteicies no iespējas aizstāvēt Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona titulu un atteicies arī aizvadīt titulcīņu ar Krievijas boksa veterānu Denisu Ļebedevu, viņš paziņoja savā "Instagram" profilā. 

"WBA organizācija pieprasīja, lai es boksējos ar Denisu Ļebedevu. Šī cīņa nenotiks," sacīja Usiks. "Ar savu komandu esam nolēmuši pāriet uz smagsvaru kategoriju. Šā iemesla dēļ ar Denisu necīnīšos."

Par Usika un Ļebedeva tikšanos ringā tika runāts ilgāku laiku. Vairāk gan no Krievijas puses. 

39 gadus vecais Ļebedevs savu pēdējo cīņu aizvadīja 2018. gada novembrī, kad 12 raundos pēc punktiem (117-111, 119-109 un 119-109) uzvarēja Maiku Vilsonu no ASV. Pēc šīs cīņas krievs meta izaicinājumu tieši Usikam. 

"Atsakos no WBA jostas. Nevēlos, lai josta man būtu vienkārši tāpat; lai puiši par to cīnās," teica Usiks. "Tas ir normāli. Vēlu panākumus Denisam un arī visiem pārējiem puišiem, kuri cīnīsies par šo jostu, veiksmi. Visu gaišu." 

32 gadus vecais Usiks pērnā gada novembrī ar nokautu Lielbritānijā pieveica britu Toniju Beljū, aizstāvot savas WBC, WBO, IBF un WBA jostas. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu