Herberts Vasiļjevs: Vācijā ir hokeja sistēma, Latvijā tādas pagaidām nav

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Herberts Vasiļjevs
Herberts Vasiļjevs Foto: Sintija Zandersone/LETA

Vācijas hokejs pēdējos gados ir strauji audzis, pateicoties pārdomātai hokeja sistēmai, kamēr Latvijā tādas pagaidām nav, sarunā ar TVNET sacīja Latvijas U-18 hokeja izlases treneris Herberts Vasiļjevs. 

Bijušais Latvijas hokeja izlases kapteinis Vasiļjevs 2017.gadā noslēdza savu spēlētāja karjeru, bet jau 2018.gadā kļuva par Latvijas U-18 izlases galvenā trenera Oļega Sorokina palīgu. Jauniešu izlase pērn Rīgā triumfēja pasaules čempionāta I divīzijā, bet šogad aprīļa vidū Zviedrijā sacentīsies ar Elites divīzijas komandām.

Vasiļjevs arī šogad būs Sorokina palīgs, bet aizvadītās sezonas laikā strādāja Vācijā. Tur viņš bija viens no atbildīgajiem par jaunatnes hokeja attīstības programmu. Vaicāts, vai jauno hokejistu sagatavošana Latvijā un Vācijā krasi atšķiras, Vasiļjevs bija tiešs.

"Vācijā darbojas hokeja sistēma, Latvijā tādas pagaidām vispār nav. Tur katrai komandai obligāti jāizpilda Vācijas Hokeja federācijas prasības. Katras pilsētas komandai jāizpilda prasības, kuras sākas jau no U-9 vecuma komandām. Pēdējos gados Vācijas hokejs ir ievērojami audzis. Viņi spēlē gan spēka, gan tehnisko hokeju," sacīja bijušais hokejists.

Pasaules čempionāts U-18 elites grupā no 18. līdz 28.aprīlim notiks Zviedrijas pilsētās Ūmeo un Ērnšeldsvīkā. Sorokina, Vasiļjeva un Jura Ozola vadītā komanda spēlēs vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Krieviju, Slovākiju un ASV.

Treneris Vasiļjevs TVNET pauda, ka pagaidām vēl U-18 izlases vadībai jāsaprot katra spēlētāja fiziskais varējums, kā arī jāatrod vienības līderi abpus laukumam.

"Pirmkārt, mums ir plašs kandidātu saraksts. Jāsaprot spēlētāju varējums - kurus konkrētām lomām varam iekļaut izlasē. Otrkārt, jāsaprot tas, kādu hokeju īsti spēlēsim Zviedrijā. Arī līderība ir jāatrod kādā no puišiem. To gan labāk var izvērtēt galvenais treneris, jo viņš spēlētājus pazīst labāk. Mans uzdevums ir novērtēt, kuri tieši šobrīd ir labākie. Gan fiziski, gan citās izpausmēs," atklāja treneris Vasiļjevs.

Gan Oļegs Sorokins iepriekš, gan Vasiļejevs intervijā TVNET uzsvēra, ka U-18 čempionāts Latvijas jaunajiem hokejistiem kalpos kā labs tramplīns nākotnes lēcienam profesionālajā hokejā.

"Mums ir vairāki potenciālie Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji. Neviens gan tagad nezina, kas notiks nākotnē. Šobrīd vēl neviens nevar konkrēti pateikt, vai šis vai cits spēlētājs nonāks NHL. Var saskatīt potenciālu, bet pašam jāpierāda savs varējums. U-18 čempionātu vēros daudz skautu no NHL, Kontinentālās hokeja līgas (KHL), Zviedrijas. Katram ir savs ceļš. Cits NHL nonāks pēc koledžas absolvēšanās, cits no Zviedrijas vai Vācijas līgas. Galvenais ir nekad nepadoties," jaunos spēlētājus motivēja bijušais Latvijas izlases kapteinis.

Latvijas U-18 izlase gatavošanos pasaules čempionātam sāka 25.martā. No 1.līdz 6.aprīlim komanda aizvadīs treniņnometni Ventspilī. Pēc tam izlase turpinās čempionātam gatavoties Rīgā, kur aizvadīs spēli pret Latvijas pieaugušo izlases kandidātiem.

14.aprīlī U-18 izlase dosies uz Somiju, bet 16.aprīlī aizvadīs pārbaudes maču pret Somijas junioru līgas komandu Vāsas "Sport".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu