Vecvagars neturpinās vadīt Latvijas basketbola izlasi (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Arnis Vecvagars
Arnis Vecvagars Foto: Jānis Škapars/TVNET

Arnis Vecvagars neturpinās darbu Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amatā, portālam TVNET apstiprināja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Ceturtdien notika Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes sēde, kurā tika pieņemts lēmums nepagarināt darba līgumu ar Vecvagaru.

"Valdes sēdē tika nolemts, ka Latvijas izlasei būs jauns galvenais treneris. Vēlamais rezultāts nav sasniegts, dalība Pasaules kausa kvalifikācijā tiek uzskatīta par neveiksmīgu," sacīja Voins.

"Mums ir jāvienojas par ģenerālām līnijām - kā mēs meklēsim (jaunu treneri) un ko mēs gribam atrast, kā arī jādefinē tuvākie un tālākie mērķi, kurus gribam sasniegt," piebilda LBS prezidents.

Šobrīd gan vēl nav skaidrības, vai Latvijas izlasei jauns galvenais treneris tiks meklēts starp pašmāju treneriem vai ārzemju speciālistiem. 

"Valde šodien dokumenta veidā iesniedza priekšlikumu par nākotnes vīziju. Samērīgi īsā termiņā to varētu izskatīt un apstiprināt. Vērtēsim, vai skatīties uz vietējo tirgu vai importu," teica Voins.

Par konkrētiem amata kandidātiem valdes sēdē vēl gan netika runāts. Voins arī uzsvēra, ka jauna trenera apstiprināšanu amatā nevar vilkt garumā, bet šo jautājumu nedrīkst arī sasteigt. Atbildīgs darbs būs jāveic LBS Treneru komisijai.

LBS Treneru komisijas sastāvs: Ainārs Čukste, Guntis Endzels, Agris Galvanovskis, Aigars Nerips, Raivo Otersons, Andris Rudzītis, Arnis Vecvagars, Artūrs Visockis-Rubenis, Aivars Vīnbergs, Mārtiņš Zībarts.

"Iespējams, ka mēģināsim sastāvu papildināt ar kādu speciālistu, jo ir problēma, ka treneriem bieži trūkst laika, ko veltīt komisijas darbam. Un ne vienmēr izdodas komisijai atrast vadītāju," pastāstīja Voins.

Viņš arī piebilda, ka Treneru komisijas locekļi tiekas regulāri, un sēdēs piedalās arī LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

"LBS valdes lēmums trenera jautājumā balstās uz Treneru komisijas rekomendācijām. Komisijā ir cilvēki, kuri ir profesionāļi, un viņu viedoklis ir jāņem vērā."

Pašlaik 44 gadus vecais speciālists par Latvijas izlases galveno treneri kļuva 2017. gada rudenī, šos pienākumus pārņemot no Ainara Bagatska.

Vecvagara vadībā Latvijas izlase nesekmīgi aizvadīja 2019. gada Pasaules kausa kvalifikāciju, nespējot izcīnīt ceļazīmi uz prestižo turnīru.

Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijā Vecvagara vadībā 12 mačos izcīnīja 7 uzvaras un piedzīvoja 5 zaudējumus.

Pērn decembrī Vecvagars kļuva par Kazahstānas vicečempiones Atirau "Barsi" galveno treneri, apvienojot šos pienākumus ar darbu Latvijas izlasē.

Klubu basketbolā Vecvagars iepriekš strādājis ar Latvijas vienību "Jūrmala"/"Fēnikss" un Biznesa augstskolas "Turība" komandu.

Tāpat viņš bijis Latvijas U-18 un U-20 jauniešu izlašu galvenais treneris, kā arī 2012., 2013. un 2017. gadā valstsvienības galvenā trenera Bagatska palīgs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu