KNAB aizrādījis Martinsonam par amatu savienošanu Daugavas stadiona un Lielupes tenisa centra valdē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijušais SIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un SIA "Tenisa centrs "Lielupe"" valdes loceklis Elmārs Martinsons
Bijušais SIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un SIA "Tenisa centrs "Lielupe"" valdes loceklis Elmārs Martinsons Foto: Paula Čurkste/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) februārī par amata savienošanu bez atļaujas aizrādījis nu jau bijušajam SIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un SIA "Tenisa centrs "Lielupe"" valdes loceklim Elmāram Martinsonam.

Paziņojums KNAB mājaslapā liecina, ka Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) departamenta direktora vietnieks Martinsons savienoja valsts amatpersonas amatu ar amatu SIA "Tenisa centrs "Lielupe"" valdē un guva ienākumus, nesaņemot vadības rakstveida atļauju. Pārkāpums pieļauts 2008.gadā.

KNAB šogad februāra sākumā nolēma neuzsākt lietvedību un atbrīvot Martinson no administratīvās atbildības, izsakot mutvārdu aizrādījumu.

Jau ziņots, ka 11.martā notika VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un SIA "Tenisa centrs "Lielupe"" ārkārtas dalībnieku sapulces, kurās kapitāla daļu turētāja pārstāvis - IZM valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs - pieņēma lēmumu atcelt no amata VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un SIA "Tenisa centrs "Lielupe"" valdes locekli Martinsonu sakarā ar uzticības zaudēšanu.

Neuzticība Martinsonam kā kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" valdes loceklim izteikta saistībā ar identificētajiem trūkumiem Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansētā projekta "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē" pārvaldībā.

Konstatēti trūkumi ar projekta īstenošanu saistītu stratēģisku lēmumu pieņemšanā un komunikācijā ar iesaistītajām sporta organizācijām. Biedrība "Latvijas Olimpiskā komiteja" (LOK) vērsa uzmanību uz problēmām komunikācijā ar Daugavas stadiona valdi. 2019.gada 5.februāra vēstulē IZM LOK norādīja, ka sporta organizācijām netiek sniegta objektīva informācija par projektu, kā arī netiek uzklausīti sporta organizāciju deleģētie eksperti un pārstāvji.

Neuzticība Martinsonam kā tenisa centrs "Lielupe" valdes loceklim izteikta saistībā ar identificētajiem trūkumiem Valsts kontroles revīzijas "Ko iegūstam no 11,5 miljoniem eiro tenisā?" ieteikumu ieviešanas procesā, kā arī valdes novēloti uzsāktajiem pasākumiem iekšējās kontroles sistēmas pilnveidei, maksas pakalpojumu cenrāža aktualizēšanai, kā arī tenisa centra ilgtermiņa klientu un sadarbības partneru piesaistei, lai nodrošinātu sekmīgu un uz rezultātu vērstu tenisa centra darbību pēc rekonstrukcijas projekta 2. un 3.kārtas pabeigšanas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu