Finansiālu problēmu dēļ Islandes zemo cenu aviokompānija pārtraukusi reisus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Finansiālās grūtībās iekļuvusī Islandes zemo cenu lidsabiedrība "WOW Air" ceturtdien paziņoja, ka pārtraukusi reisus, un līdz ar to ir ietekmēti tūkstošiem cilvēku ceļojumu plāni.

"Visi "WOW Air" reisi ir atcelti. Pasažieriem tiek ieteikts pārbaudīt, vai ir pieejami citu aviokompāniju reisi," teikts "WOW Air" paziņojumā, piebilstot, ka vēlāk varētu tikt publiskota informācija par aviokompānijām, kas piedāvātu "WOW Air" pasažieriem pārdot biļetes par pazeminātām jeb tā dēvētajām glābšanas cenām.

Pagājušas nedēļas beigās izjuka sarunas par "WOW Air" pārdošanu Islandes nacionālajai lidsabiedrībai "Icelandair".

2011.gadā dibinātā "WOW Air" izmantoja Islandes ģeogrāfisko stāvokli, piedāvājot lidojumus par zemām cenām starp Eiropu un Ziemeļameriku. Būtiska daļa tās pasažieru bija ārzemju tūristi, kuru vidū pēdējā pieaug interese par Islandi.

Tomēr degvielas cenu kāpuma un pieaugošās konkurences dēļ "WOW Air" iekļuva finansiālās problēmās. Islandes laikraksts "Frettabladid" vēsta, ka lidsabiedrības glābšanai nepieciešami apmēram 37 miljoni eiro.

Pēdējos mēnešos tika veikta "WOW Air" restrukturizācija, samazinot floti no 20 līdz 11 lidmašīnām, atsakoties no vairākiem galamērķiem, tostarp ASV, un atlaižot vairāk nekā 100 darbiniekus.

Islandes valdības darba grupas ziņojumā brīdināts, ka "WOW Air" bankrots varētu samazināt valsts iekšzemes kopproduktu, kā arī varētu kristies Islandes kronas vērtība un palielināties inflācija.

"WOW Air" īpašnieks ir Islandes uzņēmējs Skūli Mogensens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu