Diplomāts apgalvo, ka Krievija Venecuēlā neīstenojot militāru operāciju (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas karavīrs un militārā tehnika Venecuēlā 2015. gadā.
Krievijas karavīrs un militārā tehnika Venecuēlā 2015. gadā. Foto: AFP / Scanpix

Krievijas karavīri Venecuēlā atrodas atbilstoši līgumam par militāro un tehnisko sadarbību, un viņi Dienvidamerikas valstī neīsteno militāru operāciju, ceturtdien paziņoja Venecuēlas militārais atašejs Maskavā Hosē Rafaels Torrealba-Peress.

"Kas attiecas uz Krievijas speciālistu klātbūtni, mēs runājam par sadarbību, militāru un tehnisku sadarbību," diplomāta teikto citē ziņu aģentūra "RIA-Novosti".

"Mēs pavisam noteikti nerunājam par Krievijas militāro klātbūtni militāru operāciju īstenošanai," viņš piebilda.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova ceturtdien skaidroja, ka Krievijas militārā klātbūtne Venecuēlā nevienam nekādus draudus nerada, šādi izsakoties pēc ASV prezidenta Donalda Trampa prasības, ka Krievijas karavīriem Venecuēla ir jāpamet.

"Atšķirībā no pilsoņiem Vašingtonā Krievija nevienam nedraud," žurnālistiem sacīja Zaharova, izsakoties par Baltā nama amatpersonu izteikumiem.

Tramps trešdien Krievijai pieprasīja izvest savus karavīrus no Venecuēlas un brīdināja, ka izskatītas tiek "visas iespējas", lai to panāktu.

"Krievijai ir jāvācas prom," Tramps sacīja žurnālistiem Ovālajā kabinetā, kur viņš tikās ar Venecuēlas opozīcijas līdera Huana Gvaido dzīvesbiedri Fabianu Rosalesu.

Sestdien netālu no Karakasas ieradās divas Krievijas gaisa spēku lidmašīnas ar aptuveni 100 Krievijas karavīriem. ASV valdība uzskata, ka karavīru vidū ir arī specvienību karavīri un kiberdrošības speciālisti.

Vaicāts, kā viņš domā panākt, lai Krievijas karavīri Venecuēlu pamet, Tramps sacīja: "Redzēsim. Izskatītas tiek visas iespējas."

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp prezidentu Nikolasu Maduro un Gvaido, kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju atzinušas kopumā 60 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis.

Sevi par prezidenta pienākumu izpildītāju paslidinājušais parlamenta spīkers Gvaido noraidījis Maduro varas leģitimitāti, ņemot vērā strīdīgus vērtējumus izsaukušās maija vēlēšanas, kuras opozīcija boikotēja, jo daudzi tās līderi tajās piedalīties nevarēja.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu