Rīgā uzstāsies britu džezfanka grupa "Shakatak"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Shakatak"
"Shakatak" Foto: publicitātes

31. maijā VEF kultūras pilī pēc desmit gadus ilga pārtraukuma Rīgā atgriezīsies  britu džezfanka grupa "Shakatak", informē Latvijas džeza radiostacija XO FM 101.

Lai arī grupai ir plašs klausītāju loks un savulaik tā ieņēmusi augstas vietas dažādās hitparādēs, "Shakatak" zināmā mērā saglabā arī pagrīdes mūzikas grupas statusu. 1980. gadā dibinātā grupa kopš savas darbības sākuma izdevusi vairākus desmitus albumu un joprojām turpina izdot jaunu mūziku

Grupas pirmos starptautiskos panākumus nodrošināja nu jau par populārās mūzikas klasiku dēvējamais skaņdarbs "Night Birds" no tāda paša nosaukuma albuma, kas iznāca 1982. gadā un sasniedza zelta statusu. Vēlāk iekaroja singls «Down on the Street» (1984).

Vislielākais grupas popularitātes uzplaukums notika ar singla «Easier Said Than Done» izlaišanu 1982. gadā.

Grupa šobrīd aktīvi uzstājas dažādos starptautiskos džeza festivālos, kā arī bieži pulcē skatītājus savos koncertos Eiropā un Japānā, kur grupa ir ļoti gaidīta. 

Koncerts notiks radiostacijas pasākuma XO FM Jazz Days ietvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu