Porsche saviem darbiniekiem izmaksā gandrīz €10 000 prēmijas

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Darbs Porsche rūpnīcā
Darbs Porsche rūpnīcā Foto: Porsche

Tā kā 2018.finanšu gads bijis ārkārtīgi veiksmīgs un atkal sasniegts piegāžu, ieņēmumu un peļņas rekords, Porsche saviem darbiniekiem par ieguldīto darbu izmaksājis prēmijas, kuru apjoms pirms nodokļu nomaksas sniedzas līdz 9700 eiro. No šīs summas Porsche izmaksās darbiniekiem tiešā veidā, bet 700 eiro tiks iemaksāti Porsche VarioRente vai viņu personiskajā pensijas fondā. 

Vācijas sportisko automobiļu ražotāja piegāžu apjoms 2018.gadā palielinājās par 4% un sasniedza 256 255 vienības. Ieņēmumi tikmēr palielinājās par 10% līdz 25,8 miljardiem eiro, savukārt peļņa sasniedza 4,3 miljardus (+4%). Vienlaikus auga arī darbinieku skaits - tas palielinājās par 9% līdz 32 325 cilvēkiem. 

Jāteic gan, ka prēmiju nesaņems visi Porsche darbinieki. To skaits būs ap 25 tūkstošiem, jo uzņēmums ņems vērā nostrādātās stundas un kompānijā pavadītos gadus. 

>>Ostapenko turpmāk brauks ar Porsche Cayenne Turbo

"2018.gads bija izaicinājumiem pilns un dažkārt no komandas izspieda visu. Un tomēr mēs tāpat spējām pārspēt iepriekšējā gada ieņēmumu, peļņas un piegāžu rādītājus, kā arī laist tirgū jaunus modeļus," - tā Porsche izpilddirektors Olivers Blūme.

Var piebilst, ka pērn viens no svarīgākajiem kompānijas jaunumiem bija jaunas 992 sērijas Porsche 911. Šā gada nogalē savukārt gaidāms zīmola pirmais pilnībā elektriskais modelis Taycan, bet nupat Porsche atklāja Cayenne modifikāciju ar četru durvju kupejas virsbūvi. Šis auto konkurēs ar tādiem automobiļiem kā BMW X6, Audi Q8, Mercedes-Benz GLE Coupe.

>>Porsche sagrauj savu rekordu Nirburgringas Nordšleifē

Nobeigumā var piebilst, ka prēmijas summa nebūs piesaistīta darbinieka algas apmēram. Visi saņems vienādu prēmiju. Turklāt tā būs lielāka nekā 2018.gadā izmaksātā prēmija par panākumiem 2017.gadā. Toreiz prēmijas apmērs bija 9300 eiro, ko uzņēmums papildināja ar 356 eiro piemaksu, atzīmējot Porsche sporta automobiļu septiņdesmito gadskārtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu