Tramps grib piespiest atkāpties Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas priekšsēdētāju (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: AFP / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien aicinājis atkāpties Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas priekšsēdētāju Ādamu Šifu.

Šifs, demokrāts no Kalifornijas, aktīvi komentējis izmeklēšanu par Krievijas jaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā un aizstāvējis viedokli, ka ziņojums par izmeklēšanas rezultātiem ir jāpublisko.

"Kongresmenis Šifs, kurš pavadījis divus gadus apzināti un nelikumīgi melojot un nopludinot informāciju, būtu jāpiespiež atkāpties no Kongresa," tviterī paziņoja Tramps.

ASV īpašais prokurors Roberts Millers pagājušajā nedēļā pabeidza divus gadus ilgušo izmeklēšanu par Krievijas jaukšanos ASV vēlēšanās. Ziņojums ir konfidenciāls, bet tieslietu ministrs Bils Bars publiskojis ziņojuma kopsavilkumu, kurā secināts, ka ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas cilvēki nav sadarbojušies ar Krieviju, lai ietekmētu vēlēšanas.

Taču ziņojumā nav izdarīti secinājumi par apsūdzībām Trampam likuma varas traucēšanā.

Šifs trešdien telekanālam CNN sacīja, ka varētu izsaukt Milleru liecināt Kongresā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu