JKP prasa anulēt Latvijas Televīzijas valdes konkursa rezultātus un izvērtēt NEPLP darbību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunā konservatīvā partija (JKP) Saeimas Mediju politikas apakškomisijai prasīs anulēt Latvijas Televīzijas (LTV) valdes konkursa rezultātus, kā arī aicinās izvērtēt Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) darbības likumību, izraugoties LTV valdes locekļus.

NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete gan skaidroja, ka Saeima nevar anulēt NEPLP lēmumu par LTV valdes iecelšanu. Saeima ir tiesības vērtēt NEPLP darbu kopumā, piebilda Druviete.

JKP valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž, ka JKP iestājas par kvalitatīvu mediju pārvaldību un neatkarīgiem sabiedriskajiem medijiem, kas ir vieni no demokrātijas stūrakmeņiem un Latvijas neatkarības un drošības garantiem.

"Tas ir drauds demokrātijai un mediju neatkarībai, ja sabiedriskās televīzijas vadībā tiek lobēti cilvēki bez pieredzes mediju darbā un ar aizdomām par politisko aizmuguri," norāda Bordāns. Viņš pauž bažas, ka konkurss nav noticis tiesiski un tā organizēšanā ir pieļauti likumdošanas pārkāpumi. Lai arī konkursa nolikums paredz, ka kandidātu iztaujāšana notiek publiskā diskusijā, tas netika pieļauts, jo diskusijā piedalīties bija atļauts tikai LTV darbiniekiem.

"Ir šaubas, vai rezultātā ir izvēlēti iespējami labākā un neatkarīgākā sabiedrisko mediju vadība. Ja starp pretendentiem nebija piemērotu kandidātu, mūsuprāt, vajadzēja rīkot jaunu konkursu," paziņoja Bordāns.

Padomes pārstāve uz to atbildēja, ka LTV jaunās valdes izraudzīšanās process noticis saskaņā ar likumu un izstrādāto vērtēšanas kārtību. "Visi kandidāti ir izvērtēti pēc vienlīdzīgiem kritērijiem," sacīja Druviete.

Viņa atgādināja, ka arī iepriekš, ieceļot LTV valdes locekļus, kandidātiem bijusi dažāda pieredze mediju un vadības jomā. "Esam pārliecināti, ka tas bija labākais rezultāts," teica padomes pārstāve.

NEPLP norobežojas no politiskiem izteikumiem, kas izskanējuši saistībā ar LTV valdes iecelšanu un tās jaunajiem locekļiem. "Nav saprotams, kas ir avots un kāds ir pamatojums šādiem izteikumiem," sacīja Druviete.

"Latvijas sabiedriskie mediji ir neatkarīgi mediji. Ja šajā brīdī Saeimā ir šāds pieprasījums, tad ir jābūt ļoti nopietnam pamatojumam, jo citādā gadījumā tā ir iejaukšanās neatkarīgu mediju darbībā. Tas ir nopietns trauksmes zvans Latvijas demokrātijai, ja tiek ietekmēts sabiedriskā medija darbs," uzsvēra NEPLP locekle.

Kā ziņots, NEPLP šodien lēma LTV valdes priekšsēdētāja amatā iecelt Latvijas zāļu ražotāja "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu.

Savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu