Meksika gatavojas jaunai Centrālamerikas migrantu karavānai (2)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Meksika gatavojas tam, ka valstī tuvākajā laikā varētu ierasties līdz šim nepieredzēti liela Centrālamerikas migrantu karavāna, kurā dalībnieku skaits var pārsniegt 20 000, pavēstīja Meksikas iekšlietu ministre Olga Sančesa-Kordero.

Runa ir par imigrantiem no Salvadoras, Hondurasas un Gvatemalas.

"Mums ir informācija, ka Hondurasā veidojas jauna karavāna, ko viņi dēvē par "visu karavānu māti", un viņi lēš, ka tajā varētu būt vairāk nekā 20 000 cilvēku," sacīja ministre.

Lietotnes "WhatsApp" grupā, kurā cilvēki aicināti sestdien pulcēties Salvadorā, lai dotos tālāk uz Gvatemalu, šobrīd ir 206 biedri.

Aktīvists Irineo Muhika, kurš ir pavadījis vairākas karavānas Meksikā, sacīja, ka ziņas par "visu karavānu māti" neesot patiesas, un skaidroja, ka ASV iekšzemes drošības ministre Kirstjena "Nīlsena izmanto šo informāciju, lai radītu bailes ".

Arī Hondurasas ārlietu ministra vietniece Nellija Heresa noliedza, ka viņas valstī veidotos "visu karavānu māte".

"Nav nekādu šādas karavānas pazīmju," sacīja Heresa. "Šāda veida informācija sekmē to, ka cilvēki valsti pamet."

Karavāna, kurā ir 2500 centrālamerikāņu un kubiešu, šobrīd atrodas Čjapasas štatā, Meksikas dienvidos.

Pērn lielākajā karavānā Meksikā bijuši līdz pat 7000 cilvēku. Tiesa gan, atbilstoši dažām aplēsēm šis karavānas dalībnieku skaits sasniedzis 10 000.

Meksika, kā noprotams, ir nogurusi no migrantu karavānām un nevēlas sadusmot ASV.

Meksika migrantiem uz robežas vairs neizsniedz humānās vīzas, bet pilsētas līdzās labi zināmajam maršrutam uz Mehiko vairs karavānām neļauj pārlaist nakti.

Sančesa-Kordero šonedēļ paziņoja, ka centienos apvaldīt arvien pieaugošo Centrālamerikas migrantu straumi, kas dodas uz ziemeļiem, Meksika Tevantepekas zemesšaurumā, kas ir šaurākais posms valsts dienvidos un līdz ar to vieglāk kontrolējams, izveidos drošības joslu, iesaistot federālo spēku pārstāvjus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu