Ušakovs noraida Pūces pārmetumus; atlaišanas gadījumā tiesāsies (46)

Papildināts
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nils Ušakovs
Nils Ušakovs Foto: TVNET

Rīgas mērs Nils Ušakovs noraida Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) viņam veltītos pārmetumus, no kuriem liela daļa esot saistīti ar agrākiem notikumiem gan 2013., gan arī 2016.gadā. Šodien sarunā ar presi Ušakovs uzsvēra, ka runa var būt tikai par domes darbību kopš 2017.gada 3.jūnija un nedrīkstot atsaukties uz formāliem likuma pārkāpumiem. Apmēram trešdaļa no Jura Pūces vēstulē minētajiem pārmetumiem attiecas uz iepriekšējiem Rīgas domes sasaukumiem.

VARAM konstatējusi virkni iespējamu likumu pārkāpumu "Rīgas satiksmes" uzraudzībā un Rīgas domes darbā, par kuriem Ušakovam jāsniedz paskaidrojumi.

Jurim Pūcem, pēc Ušakova teiktā, vajadzētu pārdomāt savu tālāko rīcību, ja viņš grasās pieņemt lēmumu par mēra atstādināšanu vienai no Eiropas valstu galvaspilsētām. Prettiesiskais lēmums tikšot apstrīdēts tiesā.

Mērs norādīja, ka nebija gaidījis, ka Pūces vēstule būšot tik vāja, un ka uz tās pamata notiks mēģinājumi tālāk lemt par viņa atstādināšanu. Ušakovs arī sacīja, ka ministrs vairākkārt publiski paudis viedokli, ka vērtēts tiekot pašreizējā sasaukuma darbs, taču pieprasījumā esot virkne jautājuma arī par iepriekšējo sasaukumu darbu. 

Ušakovs arī noraida pārmetumus par likuma pārkāpumiem „Rīgas satiksmes” zaudējumu segšanai, jo pašvaldība nevienu brīdi nav lēmusi par uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu, bet gan tikai par ieguldījumiem pašu kapitālā, lai kompensētu sociālajām funkcijām nepieciešamos līdzekļus.

Kopumā Ušakovs teica, ka izteiktie pārmetumi vienkārši izskatoties kā mēģinājums "sakrāt cienījamu pārkāpumu skaitu", lai Pūce jelkādā veidā varētu pamatot savus politiskos lēmumus.

Ja Nils Ušakovs tiks atstādināts no amata, viņa pienākumus pārņems vicemērs.

Jau ziņots, ka paskaidrojumu sniegšanai Ušakovam tika dota nedēļa laika un pēdējais termiņš bija 28.marts.

Ministrijā skaidro, ka tās pārstāvji ir iepazinušies ar Rīgas domes, tās Finanšu un administrācijas lietu komitejas un Satiksmes un transporta lietu komitejas sēžu protokoliem, sākot ar 2017.gada pavasara beigām, kā arī SIA "Rīgassatiksme" (RS) kapitāla daļu turētāja pieņemtajiem lēmumiem un domes pieņemtajiem lēmumiem par RS, sākot ar 2017.gada pavasara beigām, un RS dokumentiem.

Izvērtējot atbildes, dokumentus, iesniegumus un sūdzības, ko ministrija ir saņēmusi saistībā ar domes priekšsēdētāja rīcību domes darbības laikā pēc 2017.gada pavasara beigās notikušajām pašvaldību vēlēšanām, ministrija, veicot juridisko pārbaudi, ir fiksējusi iespējamus pārkāpumus.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu