"Putina baikeri" sākuši darboties arī Somijā (25)

Tvnet/yle.fi
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Putina baikeri "Nakts Vilki"
Putina baikeri "Nakts Vilki" Foto: AP/Scanpix

Par "Putina baikeriem" iesauktais motoklubs "Nakts vilki", kas iekļauts ASV sankciju sarakstos, atklājis savu pirmo klubu Somijā, ziņo somu raidorganizācija YLE. Somijas policija apstiprinājusi, ka jaunais klubs atvērts Forsā.

Somijas atzara nosaukums ir "Krievu motociklisti International" jeb RMI. Tajā iestājušies apmēram desmit cilvēki.

RMI vadītājs ir soms, kurš šā gada janvārī no Maskavas "Nakts vilku" priekšnieka Aleksandra Zaldostanova saņēma vesti ar motociklistu bandas nosaukumu. Tādu pašu vesti saņēmis vismaz vēl viens Somijas pilsonis, vēsta laikraksts "Iltalehti".

"Putina nakts eņģeļi" pēdējā laikā aktīvi izplešas rietumu virzienā. Slovākijā atvērts "Nakts vilku" Eiropas štābs, ziņoja raidorganizācija BBC.

Baikeri ASV sankciju sarakstā iekļuva par piedalīšanos Ukrainas konfliktā. ASV Finanšu departaments norāda, ka motokluba dalībnieki piedalījušies noziegumos pret Ukrainas valdību. Viņi apsūdzēti tādos nodarījumos kā Ukrainas karavīru nolaupīšanā un cilvēku vervēšanā dalībai cīņās Austrumukrainā.

80. gados izveidotais klubs plašāku atpazīstamību ieguva 2011.gadā, kad brauca vienā motokolonnā ar Krievijas autokrātu Vladimiru Putinu.

2015.gadā "Nakts vilki" iekūlās skandālā, kad izlēma caur Eiropu doties uz Berlīni atzīmēt 9.maiju.

Polija 2016.gadā anulēja motociklistu bandas locekļu vīzas un aizliedza viņiem iebraukt valstī.

"Nakts vilki" šogad piedalījās Krievijas iebrukuma Ukrainā piecgades "svinībās" Simferopolē.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu