Kuri tenisisti prēmijās nopelnījuši visvairāk?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Serēna Viljamsa un Rafaels Nadals
Serēna Viljamsa un Rafaels Nadals Foto: AFP/SCANPIX

Šķiet, vairumam ir interesanti paraudzīties, cik daudz pelna profesionāli individuālo sporta veidu pārstāvji, kuru ienākumi ir atkarīgi tikai un vienīgi no pašu sekmēm. Teniss ir demokrātisks sporta vedis, tādā izpratnē, ka gan dāmas, gan kungi saņem vienādas prēmijas. Kuri ir visu laiku pelnošākie tenisa spēlētāji?

Ienākumi aprēķināti, neskaitot peļņu no reklāmas līgumiem. Tīrā peļņa no sacensību balvu fondiem. Piecu pelnošāko tenisistu sarakstā ir viena dāma. 

5. Endijs Marejs (Lielbritānija)

Nopelnījis 61 109 225 ASV dolāru.

Endijs Marejs
Endijs Marejs Foto: Reuters/ScanPix

Marejs ir viens no visi laiku labākajiem britu tenisistiem. Ļoti iespējams, ka viņš vairs kortā nekad neatgriezīsies. Janvāra beigās Marejs pārcieta otro gūžas operāciju, un šobrīd noris viņa rehabilitācija. Lai arī pašam ir vēlme atgriezties sacensībās, ir šaubas, vai tas izdosies. 

Savas karjeras laikā Marejs izcīnījis trīs "Grand Slam" titulus. Viņš bijis arī reitinga pirmajā pozīcijā. Marejs ir pieskaitāms tenisa "lielajam četriniekam" un vienmēr minēts tieši kā ceturtais. 

4. Serēna Viljamsa (ASV)

Nopelnījusi 88 673 097 ASV dolāru.

Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: Reuters/ScanPix

Pieredzējusī Serēna Viljamsa tiek uzskatīta par visu laiku labāko tenisisti. Un ne tikai - viņas vārds tiek piesaukts arī visu laiku labākās sportistes kontekstā. Savas karjeras laikā amerikāniete izcīnījusi 72 WTA vienspēļu titulus, no kuriem 23 ir "Grand Slam". 

Būdama labākajā sportiskajā formā, jaunākā no māsām Viljamsām faktiski bija neuzvarama, ilgu laiku dominējot pasaules tenisa kortos. 

Viljamsa gana labi spēlē arī dubultspēles, turklāt kopā ar māsu Venusu. Dubultspēlēs viņa uzvarējusi 23 turnīros. 

3. Rafaels Nadals (Spānija)

Nopelnījis 105 108 905 ASV dolāru.

Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: AFP/SCANPIX

Spānijas tenisists Rafaels Nadals tiek dēvēts par "māla karali". Tas ir viņa lieliskā snieguma dēļ grunts seguma kortos. Nadals ir vienpadsmitkārtējs prestižā "Grand Slam" turnīra "French Open" čempions. Šīs sacensības risinās uz clay seguma. 

32 gadus vecais Nadals ilgu laiku atradies ATP ranga galvgalī. Kopumā karjeras laikā spānis triumfējis 80 vienspēļu turnīros, no kuriem 57 māla seguma sacensībās.

Nadals uz grunts seguma savulaik izcīnīja 81 uzvaru pēc kārtas, kas ir garākā šāda sērija mūsdienu tenisa vēsturē. 

2. Rodžers Federers (Šveice) 

Nopelnījis 123 308 073 ASV dolāru.

Rodžers Federers
Rodžers Federers Foto: EPA/Scanpix

Šveices leģenda Rodžers Federers ir tenisa ikona. Būdams 37 gadus vecs, viņš aizvien ir lieliskā sportiskajā formā, ko apliecina triumfs nesen aizvadītajā Maiami turnīrā, kurā Federers izcīnīja savu 101. vienspēļu titulu. 

Federers nebūt nav atlētiskākais tenisists, bet viņam piemīt teicama tehnika. Nereti šveicietis svarīgus punktus guvis, sitot bumbiņu tieši uz līnijas. 

Savas karjeras laikā Federers izcīnījis 20 "Grand Slam" titulus. Viņš ir vienīgais vīriešu kārtas tenisists, kuram izdevies gūt tik daudz titulu šādas raudzes turnīros. ATP ranga pirmajā pozīcijā Federers kopumā atradies 310 nedēļas.  

1. Novāks Džokovičs (Serbija)

Nopelnījis 129 000 709 ASV dolāru.

Novāks Džokovičs
Novāks Džokovičs Foto: Reuters/ScanPix

Novāks Džokovičs ir pašreizējais ATP ranga līderis. Viņu raksturo izteikti nepiekāpīgs spēles stils, cīnoties līdz pat pēdējam. Ļoti veiksmīgi Džokovičs spēlējis sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā "Australian Open", kurā uzvarējis septiņas reizes. 

Viņa kontā ir 15 "Grand Slam" tituli, un piecas reizes triumfējis ATP sezonas noslēguma turnīrā. 

Džokovičs nenoliedzami ir pieskaitāms pie visu laiku labākajiem tenisistiem, viņš arī prēmijās saņēmis vislielāko naudas summu. Bet serba vārds reti kad ir saistīts ar vislabākā tenisista titulu. Izcila Džokovičam bija 2015. gada sezona, kurā viņš nopelnīja visvairāk ATP ranga punktu vienas sezonas laikā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu