NEPLP starptautiskām organizācijām sūdzas par iespējamu politisko spiedienu LTV valdes izraudzīšanās kontekstā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Skats uz Latvijas televīzijas ēku Zaķusalā
Skats uz Latvijas televīzijas ēku Zaķusalā Foto: Zane Bitere / LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir vērsusies pie starptautiskajām organizācijām, jo uzskata, ka ir saņēmusi politisko spiedienu no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) puses, kas aicināja Saeimas Mediju politikas apakškomisijai anulēt Latvijas Televīzijas (LTV) valdes konkursa rezultātus un izvērtēt NEPLP darbības likumību, izraugoties LTV valdes locekļus.

Kā pastāstīja NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete, NEPLP vērsusies pie Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU), Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD), kā arī Eiropas audiovizuālo mediju pakalpojumu regulatoru apvienības.

Kā ziņots, NEPLP ir nolēmusi LTV valdes priekšsēdētāja amatā iecelt Latvijas zāļu ražotāja "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu, savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču. Abiem izraudzītajiem nav darba pieredzes mediju jomā.

Šādos apstākļos JKP paziņoja, ka Saeimas Mediju politikas apakškomisijai prasīs anulēt LTV valdes konkursa rezultātus, kā arī aicinās izvērtēt NEPLP darbības likumību, izraugoties LTV valdes locekļus. JKP valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauda, ka JKP iestājas par kvalitatīvu mediju pārvaldību un neatkarīgiem sabiedriskajiem medijiem, kas ir vieni no demokrātijas stūrakmeņiem un Latvijas neatkarības un drošības garantiem.

NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete aģentūrai LETA gan skaidroja, ka Saeima nevar anulēt NEPLP lēmumu par LTV valdes iecelšanu. Saeima ir tiesības vērtēt NEPLP darbu kopumā, piebilda Druviete.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu