Fetels: Miks Šūmahers ir pelnījis iespēju testēt F-1 bolīdu

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: AFP/SCANPIX

Vācu autosportists Miks Šūmahers ir pelnījis iespēju piedalīties testos ar Pirmās formulas (F-1) spēkratu, uzskata četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels.

Ceturtdien 20 gadīgais Šūmahers tika sagaidīts "Ferrari" komandas boksos un atzinīgus vārdus septiņkārtējā F-1 čempiona dēlam veltīja šīs vienības pilots Fetels.

"Acīmredzot, ar savu pazīstamo uzvārdu un tas, ka viņš ir Mihaela dēls, uzliek papildu cerības. Taču, lai nonāktu F-1, tev ir jāpierāda, ka tev ir ātrums," sacīja Fetels, kurš Miku pazīst jau no bērna kājas. "Līdz šim viņam ir veicies labi un Miks ir pelnījis šo iespēju."

"Šobrīd mums ir jādod Mikam laiks, lai viņš varētu izdarīt savu darbu. Tas nav viegli viņam, taču no otras puses, viņš pie tā ir pieradis, tā ka redzēsim," teica vācietis.

Šūmahers otrdien sēdīsies pie "Ferrari" bolīda stūres, bet dienu vēlāk testos piedalīsies ar "Alfa Romeo" spēkratu. Savukārt nākamajā nedēļas nogalē Bahreinā jaunais vācietis uzsāks "Formula 2" (F-2) sacensības.

Atzinīgus vārdus veltīja arī cits F-1 pilots Karloss Sainss, kura tēvs Karloss Sainss seniors savulaik kļuva par divkārtēju pasaules autorallija čempionu (WRC).

"Man ļoti simpatizē Miks. Es zinu, kā ir būt čempiona dēlam. Tu vēlies ierakstīt pats savu vārdu vēstures grāmatās," sacīja spānis.

Tāpat Sainsa komandas biedrs "McLaren" vienībā brits Lendo Noriss nekautrējās izcelt vācieti.

"Tas ir forši, it īpaši tāpēc, ka Miks varēs iet sava tēva pēdās. Viņš to ir pelnījis. Miks ir labs braucējs un viņam ir patiešām labs raksturs," noslēdza Noriss.

Miks ir leģendārā Mihaela Šūmahera dēls. Līdz šim viņš vienīgo reizi pie F-1 bolīda stūres sēdās 2017.gadā, kad Spā trasē simboliski nobrauca vienu apli ar tēva 1994.gada "Benetton" spēkratu.

Šonedēļ F-1 piloti aizvadīs sezonas otro posmu Bahreinā, turklāt tur savu debiju F-2 čempionātā piedzīvos arī Šūmahers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu