Leģendārais Gigss prognozē Mančestras "United" finišēšanu premjerlīgas četriniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas komanda Mančestras "United" galvenā trenera Ūles Gunnara Sūlšēra vadībā sezonas noslēgumā spēs ierindoties četru labāko vienību pulkā, uzskata Velsas izlases stūrmanis Raiens Gigss.

46 gadus vecais Sūlšērs par Mančestras "United" pagaidu galveno treneri tika iecelts decembrī, kad tika nomainīts slavenais portugāļu speciālists Žuzē Mourinju. Kopš norvēģu speciālists pārņēma komandas vadību, tā demonstrē augstvērtīgus rezultātus, premjerlīgā ciešot tikai vienu zaudējumu 13 spēlēs.

Ceturtdien klubs paziņoja par trīs gadu ilgu sadarbības noslēgšanu ar Sūlšēru.

Pēc Sūlšēra līguma noslēgšanas komentāru sniedza viņa bijušais komandas biedrs "United" vienībā velsietis Gigss, kurš uzskata, ka klubs šo sezonu noslēgs pirmajā četriniekā vietējā čempionātā, tādējādi kvalificējoties nākamā gada UEFA Čempionu līgas grupu turnīram. Vēl gan pastāv arī iespēja, ka klubs var uzvarēt šīs sezonas Čempionu līgā un līdz ar to dalību turnīrā uz nākamo gadu garantēt.

"Esmu priecīgs, ka viņš ir ticis pie pastāvīga darba," savas emocijas neslēpa Gigss. "Labi, pēdējās divas spēles nebija izdevušās. Taču, ja tu esi uz viļņa, kā tas šobrīd ir komandai, tas ir viss, ko tu vari vēlieties."

"Tas nebūs viegli, jo [līgā] ir arī citas labas komandas. Tomēr, uz pašreizējā pacēluma rēķina un ar tādiem spēlētājiem, kādi šobrīd ir komandā, es neredzu kāpēc, lai Mančestras "United" neierindotos četru labāko vidū," sacīja velsietis.

Gigss un Sūlšērs kopā aizvadīja 11 sezonas Mančestras "United" komandā, kad viņus trenēja leģendārais Alekss Fergusons. Slavenā Fergusona ietekme jūtama vēl joprojām, jo norvēģis regulāri sazinās ar bijušo treneri un ar viņu pārrunā ar futbolu saistītus jautājumus.

"Ūle ir ļoti ciešā kontaktā ar Fergusonu. Tā gudrība un pieredze, ko viņš ir ieguvis no Aleksa Fergusona, ir neatsverama," piebilda Gigss.

Tas, ka Sūlšērs ir pārstāvējis Mančestras "United" kā spēlētājs, ļauj viņam labāk saprast, kā noris kluba procesi, uzskata Gigss.

"Ūle ir cilvēks, kurš pats ir spēlējis šajā klubā, jau strādājis tajā kā treneris un labi saprot, kādam ir jāizskatās "United" spēlētājam. Cilvēki ārpus kluba varbūt ir nedaudz skeptiski, taču, kad pats esi spēlējis klubā un izjutis, kādu spēli no tevis sagaida līdzjutēji, manuprāt, tu saproti vairāk kā kāds pienācējs no malas," noslēdza Gigss.

Kopējā Sūlšēra bilance pie Mančestras kluba stūres ir 14 uzvaras, divi neizšķirti un trīs zaudējumi.

Sūlšērs jau iepriekš strādāja Mančestras "United" sistēmā, no 2008. līdz 2011.gadam vadot kluba dublieru komandu, bet pēc tam viņš bijis "Molde" un Kārdifas "City" vienību galvenais treneris.

Trenera karjeras laikā speciālists divreiz aizveda "Molde" komandu līdz Norvēģijas čempiontitulam.

Futbolista karjeras laikā bijušais uzbrucējs Sūlšērs Mančestras klubu pārstāvēja no 1996. līdz 2007.gadam, 366 spēlēs gūstot 126 vārtus. Vienības sastāvā viņš sešas reizes kļuva par premjerlīgas čempionu un 1999.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā, finālā pret Vācijas grandu Minhenes "Bayern" gūdams uzvaras vārtus mača kompensācijas laikā.

Norvēģijas izlasē Sūlšērs aizvadīja 67 spēles, kurās guva 23 vārtus, vienus no tiem arī pret Latvijas valstsvienību.

Mančestras "United" komanda premjerlīgā ieņem piekto vietu, atpaliekot par diviem punktiem no Londonas "Arsenal".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu