Miksers: Igaunija turpinās kopā ar NATO sabiedrotajiem strādāt pie drošības stiprināšanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
NATO
NATO Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers pasākumā par godu 15 gadskārtai kopš Igaunijas kļūšanas par NATO dalībvalsti piektdien solījis, ka Tallina turpinās sadarboties ar pārējām organizācijas valstīm, lai stiprinātu drošību.

"NATO, kā arī Igaunijas mērķis ir nodrošināt visu dalībvalstu aizsardzību un drošību," paziņoja Miksers, piebilstot, ka notiek sadarbība, lai stiprinātu abas jomas.

Viņš norādīja, ka NATO piedzīvojusi grūtus periodus, par ko liecina vēsture.

"Arī šodien mēs saskaramies ar spriedzi un problēmām, bet es nešaubos, ka mēs spēsim nodrošināt, ka NATO vissvarīgākais uzdevums - saglabāt spēcīgas transatlantiskās attiecības, solidaritāti un sadarbību - tiek izpildīts," uzsvēra Miksers.

NATO dibināta 1949.gadā un šogad svin savu 70.jubilu.

Igaunija iestājās NATO 2004.gada 29.martā reizē ar Latviju, Igauniju, Bulgāriju, Rumāniju, Slovākiju un Slovēniju.

"Kopā mums ir visi instrumenti un griba, lai stātos pretī visām potenciālajām problēmām. Kā pierādījumu tam es vēlētos uzsvērt sabiedroto klātbūtni Igaunijas teritorijā, un mēs esam ļoti pateicīgi mūsu sabiedrotajiem," norādīja Miksers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu