Peineram niecīgs spēles laiks "Dariššafaka" uzvarā ULEB Eirolīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žanis Peiners
Žanis Peiners Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas basketbolista Žaņa Peinera pārstāvētā Turcijas vienība Stambulas "Dariššafaka Tekfen" piektdien izcīnīja piekto uzvaru šīs sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā.

"Dariššafaka Tekfen" savā laukumā ar rezultātu 92:87 (14:27, 30:23, 21:17, 27:20) pieveica Vācijas klubu Minhenes "Bayern".

Peiners gan šajā mačā laukumā pavadīja vien divas minūtes un 27 sekundes, kuru laikā pie punktiem netika. Viņa rēķinā viena kļūda un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Uzvarētājiem 26 punktus iemeta Duglass Tonijs, kamēr 20 punktus pievienoja Džeremijs Evanss. Savukārt "Bayern" rindās 23 punkti Peteri Koponenam.

Vēl pirmajā ceturtdaļā Stambulas klubs nonāca iedzinējos ar 16 punktu starpību, tomēr pakāpeniski deficītu atspēlēja un jau trešajā ceturksnī izvirzījās vadībā.

Tikmēr uzvaru piektdien guva viena no līderēm Maskavas CSKA, kas divu Krievijas klubu duelī izbraukumā ar 80:72 (23:15, 26:22, 15:14, 16:21) pārspēja Maskavas apgabala "Himki".

Uzvarētāju rindās ar 14 punktiem izcēlās Nando de Kolo, kamēr "Himki" vienību no zaudējuma neglāba Alekseja Šveda 17 punkti.

"Himki" komandas sastāvā ir latvietis Jānis Timma, kurš gan ULEB Eirolīgas mačos šīs vienības sastāvā nespēlē.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 24 uzvarām 29 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 23 panākumiem seko Maskavas CSKA, bet 22 uzvaras iekrājusi čempione Madrides "Real". Aiz pirmā trijnieka ar 18 panākumiem 28 spēlēs ir Stambulas "Anadolu Efes", 17 uzvaras 29 cīņās guvusi Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas "Lassa", kamēr aiz pirmā piecinieka ar 15 panākumiem ir Vitorijas "Kirolbet Baskonia" un Atēnu "Panathinaikos Opap". Tālāk ar 14 uzvarām seko Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" un Telavivas "Maccabi FOX".

Tikmēr Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ar astoņām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie pieciem panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu