Tramps: Ziemeļkoreja cieš, jaunas sankcijas nav vajadzīgas (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien apstiprināja, ka viņš apturēs jaunu sankciju piemērošanu Ziemeļkorejai, jo valsts jau tāpat cieš, un atzinīgi novērtēja savas attiecības ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.

Tramps radīja skaidrību par savu tvītu, kas pirms nedēļas pārsteidza Vašingtonu, jo viņš tajā rakstīja, ka nepiemēros Finanšu ministrijas plānotas jaunas sankcijas Ziemeļkorejai.

"Ziemeļkorejā viņi (iedzīvotāji) ļoti cieš. Viņiem Ziemeļkorejā ir grūti," Tramps sacīja reportieriem savā Maralago īpašumā Floridā.

"Un es vienkārši neuzskatīju, ka papildu sankcijas šajā laikā būtu nepieciešamas. Tas nenozīmē, ka es tās nepiemērošu vēlāk," teica Tramps.

Mēnesi pēc sava samita Vjetnamā ar Kimu, kura gaitā netika panāktas nekādas vienošanās, Tramps sacīja, ka viņš "ļoti labi" saprotas ar Kimu. "Mēs saprotam viens otru," viņš piebilda.

"Es uzskatu, ka ir ļoti svarīgi uzturēt šīs attiecības vismaz tik ilgi, kamēr to spējat," teica Tramps.

Trampa pagājušās nedēļas paziņojums tviterī radīja pārsteigumu arī tāpēc, ka viņš rakstīja par tajā pašā dienā izsludinātu sankciju atcelšanu, lai gan tādas nebija izsludinātas.

Tramps piektdien paskaidroja, ka sankcijas bijis paredzēts izsludināt, bet viņš to apturējis.

ASV pagājušajā nedēļā noteica sankcijas pret diviem Ķīnas kuģniecības uzņēmumiem par darījumiem ar Ziemeļkoreju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu