Seska ekipāža izstājas no junioru WRC posma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
No labās: Mārtiņš Sesks ar stūrmani Krišjāni Cauni
No labās: Mārtiņš Sesks ar stūrmani Krišjāni Cauni Foto: LMT Autosporta Akadēmija

Latvijas autorallija pilota Mārtiņa Seska un stūrmaņa Krišjāņa Caunes ekipāža neturpinās junioru pasaules čempionāta - "Junior WRC" - otro posmu, paziņoja autosportists.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijas ekipāža trešajā dopā piedzīvoja avāriju, kurā paši sportisti necieta.

Pirmajā un otrajā ātrumposmā "LMT Autosporta akadēmijas" akadēmijas ekipāža, kas startē ar "Ford Fiesta R2" spēkratu, uzrādīja attiecīgi astoto un otro labāko laiku, bet kopējā ieskaitē tas starp junioriem deva augsto ceturto vietu.

Tiesa, trešais ātrumposms bija neveiksmīgs. Kādā no līkumiem Seska/Caunes ekipāža nenoturējās uz ceļa, nolauza metāla barjeru un iebrauca dziļā grāvī. Visai pamatīgi ir cietusi automašīnas priekšējā daļa, un turpināt braukšanu nebija iespējams.

Latvijas ekipāžai bija iespējas turpināt sacensības pēc "Rally2" sistēmas, par katru izlaisto dopu saņemot septiņu minūšu sodu, tomēr ticis pieņemts lēmums ralliju neturpināt.

Pēc septiņiem veiktiem ātrumposmiem līderis kopējā ieskaitē pašlaik ir brits Elvins Efanss ("M-Sport Ford"), kurš par 3,9 sekundēm apsteidz igauni Otu Tenaku ("Toyota").

Korsikā vienlaicīgi noris WRC sezonas ceturtais posms.

Junioru WRC pirmajā posmā Zviedrijā latvieši izcīnīja sesto vietu. Latvijas ekipāža šosezon plāno piedalīties piecos "Junior WRC" posmos.

Iepriekšējā sezonā Sesks sacentās ar "Opel Adam R2" spēkratu, triumfējot Eiropas rallija čempionātā (ERČ) "Junior U27" ieskaitē. Viņš kļuva par pirmo braucēju Latvijas autosporta vēsturē, kurš kļuvis par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu