Sākot vizīti Marokā, pāvests aicina pretoties fanātismam (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks sestdien uzsāka vizīti Marokā un, uzrunājot vairākus tūkstošus marokāņu drīz pēc ierašanās galvaspilsētā Rabātā, uzsvēra, ka ir "svarīgi izrādīt pretestību fanātismam".

"Pienācīga nākotnes reliģisko vadītāju sagatavošana ir nepieciešama", sacīja pāvests, kurš starpreliģiju dialogu pieteicis kā centrālo tematu divu dienu vizītei Ziemeļāfrikas valstī.

Pāvests arī aizstāvēja sirdsapziņas brīvību un reliģijas brīvību kā cilvēka cieņas pamatus un pauda aicinājumu, ka ticīgajiem būtu "jādzīvo kā brāļiem".

Vizītes gaitā pāvests tiksies ar musulmaņu līderiem un bēgļiem, kā arī vadīs dievkalpojumu.

Pāvestu vizītē uzaicinājis Marokas karalis Mohammeds VI misijas ietvaros, kas izvērsta centienos "sekmēt starpreliģiju dialogu".

Gatavojoties vizītei, kas ir pirmais pāvesta apciemojums kopš Jāņa Pāvila II vizītes 1985.gadā, Marokas varasiestādes īstenojušas pastiprinātus drošības pasākumus.

Marokā dzīvo 30 līdz 35 tūkstoši katoļu, no kuriem daudzi ir ieceļotāji no Aizsahāras Āfrikas valstīm.

Pāvests svētdien vadīs dievkalpojumu Rabātas stadionā, kuru, kā sagaidāms, apmeklēs 10 000 cilvēku.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu