VID vērsīsies policijā saistībā ar agresīvu nodokļu maksātāju zvaniem (107)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Maita; nosprāgstiet, kropļi; galvas izdauzīt – šīs un citas, vēl rupjākas lamas un draudus pēdējā laikā nākas uzklausīt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem. VID ģenerāldirektore nevēlas pieciest šādu izturēšanos pret darbiniekiem, tāpēc plāno vērsties policijā, šovakar ziņo LNT.

Sākoties deklarāciju un atskaišu iesniegšanas laikam, VID šogad saņēmis īpaši daudz zvanu, jo sarežģītā nodokļu reforma nodokļu maksātājiem radījusi daudz neskaidrību. Tomēr daudzi zvanītāji tā arī nespēja saprast VID darbinieku sacīto un savu attieksmi izpauduši īpaši rupjā veidā, liecina LNT ziņu rīcībā nonākušie telefona zvanu ieraksti. Tajos dzirdama neapmierinātība ar zvana ilgo gaidīšanu, neizpratne par pamatlietām, balss pacelšana un visbeidzot rupja apsaukāšanās, necenzēta lamāšanās un draudi.

Arī rakstiski saņemtas līdzīga rakstura vēstules, kurās VID, izmantojot rupjus vārdus, tiek nodēvēti par kropļiem, idiotiem, solīts izdauzīt galvu, sadot pa muti, kā arī lietoti citi necenzēti vārdi. 

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme uzsver, ka šāda situācija nav pieņemama

“Tas, kādas rupjības cilvēki pasaka klausulē sievietei, pārsvarā sievietēm, kas var būt viņu mātes, māsas vai sievas, ir vienkārši prātam neaptveramas. Tie cilvēki, kas nāk te darbā, nesaņem nekādu milzīgu atalgojumu, viņi noteikti nav vainīgi pie visām dzīves negācijām,” uzsver I. Jaunzeme. 

Šādi aizvainojoši zvani, kurus uzklausot VID darbiniekam jābūt savaldīgiem, mērāmi desmitos.”Nevaru to tolerēt un negrasos to tolerēt, ka pret darbiniekiem tā izturas,” norāda VID ģenerāldirektore. VID uzskata, ka tas ir huligānisms un nākamnedēļ plāno vērsties Valsts policijā. Iesniegumam tiks pievienoti visi aizskarošie ieraksti. Valsts policija, kamēr iesniegums nav saņemts, nesniedz komentārus, jo neesot zināms, vai runa ir par saskarsmes kultūras trūkumu vai likumpārkāpumu. Par huligānismu zvanītājam var draudēt 70 – 500 eiro administratīvais sods.

Komentāri (107)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu